eskort samsun

ÜNYENETHABER

Doğalgaz İçin Açılan Kuyu Ölüm Çukuru Oldu

Doğalgaz İçin Açılan Kuyu Ölüm Çukuru Oldu
04 Aralık 2018 - 3:28

Ünye Fevzi Çakmak Mahallesinde doğalgaz için açılan ve geri kapatılmayan kuyu vatandaşları mağdur etti.

Mahalle sakinlerinden Yaşar Yıldız ile yaptığımız röportajda 2 Aralık günü akşam saatlerinde 5-6 yaşında ki bir çocuğun bu kuyuya düştüğünü ve oradan tesadüfen geçen birinin görerek kurtardığını söyledi.

Fevzi Çakmak mahallesi İpekyolu caddesinde açılan bu kuyunun vatandaşları rahatsız ettiğini, ileride birinin başına bir kaza geldiğinde ise haklarını kime soracaklarını ifade eden Yaşar Yıldız yetkililere seslendi.

Fevzi Çakmak mahallesi İpekyolu caddesinde açılan kuyunun bir an önce kapatılmasını isteyen mahalle sakinlerinden Yaşar YILDIZ açıklamasında şunları kaydetti;

“Fevzi Çakmak Mahallesinde doğalgaz çalışması esnasında müteahhitlerimizin bir buçuk aydan itibaren açtığı bu doğalgaz çukurunu şuanda bir türlü kapatan yoktur. Kuyuyu açan buradan gidiyor. Aldığımız bilgilere göre dün akşam saatlerinde 5-6 yaşında olan bir çocuğun kuyuya düştüğünün haberini aldık. Bir hanımefendi o anda yetişmeseydi çocuğun ölmemesi içten bile değildi. Bu kuyuyu kapatılması için illaki birinin ölmesi ve ya birinin yaralanması mı lazım? Bu doğalgaz kuyusunun bir an önce çözüme bağlanmasını yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyorum. Fevzi Çakmak Mahallesinin her sokağı böyle köstebek yuvası gibi her yer kazılmış durumdadır. Kuyuyu açan gidiyor ve geriye bakmıyorlar. Dünkü çocuğun burada düşüp boğulması ya da bir insanın hayatını kaybetmesi, kolunu bacağını kırması sonucu bu insanlar hakkını kime soracaktır? Bir yetkili yok ya da bir muhatap yoktur. Şuanda biz Ünye`de hiçbir muhatap bulamıyoruz. Sıkıntımız çok büyük buranın doğalgazı bitecekse bitsin. Bir buçuk aydan itibaren bu kuyu kapatılmak için bekliyor.

“Kuyuyu Açan Gidiyor”

İkinci husus ise buralarda kuyular kazılıyor çalışan arkadaşlar ise çıkan malazları su mazgalların üzerine koyuyorlar. Mazgallar tamamen hafriyat dolu burada bir sel durumunda su nerden geçecek nereden yol bulacak? Esnafların dükkânlarına girecek ve vatandaşların evini su basacaktır. Bu kadar işgüzarlık olmaz burası dört yol ağzı mahallenin en büyük caddesi buraya bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Burada yaşayan insanların sıkıntısı gırtlağına kadar geldi. 20 mahalleden en geri kalan mahalle burası ve biz vatandaşalar olarak muhatap bulamıyoruz.” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-