eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Özel Yetenekli Öğrenciler Seçiliyor

Ünye’de Özel Yetenekli Öğrenciler Seçiliyor
19 Ocak 2019 - 12:37

Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama uygulamasının ilk oturumu, Ünye’de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde özel yetenekli öğrenciler için gerçekleşen Bilsem Grup Tarama Uygulaması’nda bugün 45 öğrenci ter döktü.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, uygulama öncesinde öğrencilerin ve ailelerin heyecanına ortak oldu.

Bugün ilk oturumu gerçekleşen ve 9 Mart’a kadar devam edecek olan taramaya, Ünye’den 2721, Akkuş’tan 66, Çaybaşı’ndan 71, İkizce’den 56 öğrenci olmak üzere toplamda 2914 öğrenci katılacak.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz BİLSEM Grup Tarama Uygulaması hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetleri genel müdürlüğü tarafından ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıflara uygulanacak olan BİLSEM Grup Tarama Uygulamasına bugün itibariyle ilçemizde başladık.

BİLSEM Grup Tarama Uygulaması ile ilgili toplumuzda bir yanlış algı var. Maalesef BİLSEM, sınav olarak değerlendiriliyor. Bu tarafa uygulamamız bir sınav değildir. Öğrencilerin görme, algılama, karar verme becerilerini ve yeteneklerini tarayan bir süreçtir. Bu nedenle öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından sınav olarak algılanmaması gerekir.

Bu manada Ünye Bilim ve Sanat Merkezimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlangıcında 56 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır ve burada üstün yetenekli öğrencilerimize bakanlığımızın uyguladığı program çerçevesinde, alanında yetişmiş öğretmenlerle eğitimleri verilmektedir. Bu yıl da BİLSEM Grup Tarama Uygulamalarına ilçemizden yoğun bir katılım vardır. Bugün sadece ilçemizdeki öğrenciler bu sınava girmeyecek, aynı zamanda Çaybaşı, Akkuş ve İkizce ilçeleri de bizim ilçemizde sınava giriyor.

Sayısal olarak baktığımızda Ünye ilçemizde bugün 2721 öğrenci, Akkuş ilçemizden 66 öğrenci, Çaybaşı ilçemizden 71 öğrenci, İkizce ilçemizden ise 56 öğrenci olmak üzere toplamda 2914 öğrenci bugün Grup Tarama Uygulamasına girecek.

Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde, üstün yetenekli öğrencilerin hepsine ulaşma isteği var. Bu da bir başlangıç. Bu uygulamamız 9 Mart’a kadar devam edecek. Bugün 11:30’da başlayan taramamıza 45 öğrenci girdi. Sınav hafta sonları yapılacak. Ara tatilde yapılmayacak. Bugün ilk deneme yapıldı.  Bu manada ben, Grup Tarama Uygulamasına giren, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-