eskort samsun

ÜNYENETHABER

ESNAFTAN TANZİM SATIŞ TEPKİSİ

ESNAFTAN TANZİM SATIŞ TEPKİSİ
14 Şubat 2019 - 0:26

Ordu Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Savaş Şimşek, piyasadaki fiyat dengesizliğinin kendilerinden kaynaklanmadığını, denetimsizlikle meydana geldiğini belirterek, “Devlet işini yapsın. Denetimi arttırsın. Devlet bu şekilde insanlara karşı tutum yaparsa, bundan bütün esnaf, bütün halk zarar görecektir” dedi.

Halcilerden tanzim satış tepkisi

Sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla geliştirilen, ‘tanzim satış mağazaları’ projesi hayata geçiriliyor. Ülke genelinde bazı noktalarda kurulan tanzim satış çadırlarında sebze satışları başladı. Önümüzdeki günlerde de projenin Ordu’da hayata geçirileceği gündemde…

Ordu Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Savaş Şimşek ise ‘tanzim satış mağazaları’ projesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Projenin ne halkın, ne de halde kabzımal işi yapanların kârına olmayacağını belirten Şimşek, devletin denetimi arttırması ile fiyatların düşeceğini ileri sürdü. Şimşek, “Halcilerin gemileri, özel helikopterleri falan yok. Halciler çekini ve senedini ödemek için çok zor durumda ticaret yapıyor. Eğer ki bu fiyatların yüksekliği bizden kaynaklanıyorsa, devlet gelsin bizi denetlesin. Ben her şekilde buna varım. Biz Türkiye şartlarında ticaret yapmaya çalışan esnaf grubuyuz. Fiyat konusuyla ilgili bir yaptırımımız yok. Günlük arz-talebe göre, doğal afete göre fiyatlar yükselir ve alçalır. Eğer ki gerçekten bu işte başarılı olmak istiyorlarsa, modern haller kursunlar, denetimi arttırsınlar, alıcı işini yapsın, satıcı işini yapsın ve önemlisi kaçağı engellesinler. Bunu yaparlarsa fiyatlar zaten düşecektir. Beni denetlesin, sokaktakini de denetlesin bu işi yapanla yapmayan belli olsun, çok güzel rekabet olsun o zaman fiyatlar düşüyor mu, düşmüyor mu herkes görecek. Belediyelerin sebze satması fiyatları da düşürmez. Devletin çok parası varsa, zararına satacaksa satsın. Esnaf bu tanzim satışlarla sıkıntıya düşecektir. Devlet işini yapsın. Denetimi arttırsın. Devlet bu şekilde insanlara karşı tutum yaparsa, bundan bütün esnaf, bütün halk zarar görecektir. Yüz binlerce insan bu işten alıyor, veriyor ve devlette bundan hem mazot, hem vergi hem de KDV alıyor. Bunları da yarın bugün alamayacağını düşünmesi gerekiyor. Zaman her şeyi daha iyi gösterecektir ve zaman herkesi layık olduğu yere getirecektir” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-