eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Ebelik İnsanlığın Varoluşu İle Başlar”

“Ebelik İnsanlığın Varoluşu İle Başlar”
27 Nisan 2015 - 19:04

nvgh

21 – 28 Nisan Ebeler Haftası olması dolayısıyla 27.04.2015 tarihinde Ünye Toplum Sağlığı Merkezinde, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olan ebelerimizin Ebeler Haftası mesai arkadaşları tarafından pasta kesilerek kutlandı.

Bu kutlama sırasında açıklamalarda bulunan Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif ÖZSÖZ, Ebeler; kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olduğunu. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunduğunu. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olduğunu ve, doğumda bir annenin acısını dindirmesinin onları daha da özel kıldığını ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağladığını söyledi.

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Arif ÖZSÖZ;

”Bir ülkenin huzur, mutluluk ve geleceğinin en önemli teminatı sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir.

Ebeler; kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar.

Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta Anne Dostu Hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekir.” şeklinde açıklamalar da bulunurken,

Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanlarımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerin de Ebeler Haftasını kutladı ve ülke sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-