eskort samsun

ÜNYENETHABER

İl Müftüsü Öztürk’den Hacı Adaylarına Seminer

İl Müftüsü Öztürk’den Hacı Adaylarına Seminer
09 Nisan 2019 - 13:31

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel acentelerle 2019 yılında Ünye’den hacca gidecek olan 103 hacı adayına Ünye Müftülüğü tarafından iki gün süren hac eğitiminin yanı sıra Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğünce ”Temel Sağlık Bilgileri” konularında eğitim verildi.

09.04.2019 Salı günü Merkez Kız Kuran Kursu konferans salonunda hacı adaylarına Ünye Müftülüğü tarafından verilen seminere katılan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Ünye Müftüsü Ali Işık, Ünye Müftülük Vaizi Nihal Öner, Müftülük Şube Müdürü Abdulbahri Bilişmek ve Ünye İlçe Sağlık Müdürülüğünde görevli Sağlık Memuru Ahmet Yıldıran hacı adaylarını bilgilendirdi.

103 hacı adayına İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İlçe Müftüsü Ali Işık, Müftülük Şube Müdürü Abdulbahri Bilişmek, Müftülük Vaizi Nihal Öner tarafından ”İbadet bilinci ve hac ibadeti, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, ana hatlarıyla hac ve umre menasiki, kadınlara özgü konular, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamları, Hz. Peygamber Mescid-i Nebevi ve Medine konularında bilgilendirme yapıldı.

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Sağlık Memuru Ahmet Yıldıran ise, Mers-CoV hastalığı ve hastalıktan koruyucu önlemler, temel sağlık bilgileri, yeterli ve dengeli beslenme, kişisel hijyen, tansiyon ve güneş çarpmalarından korunma, grip benzeri hastalıklar konularında bilgi verdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-