eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Altın Fiyatlarını Seçim Sonuçları Belirleyecek”

“Altın Fiyatlarını Seçim Sonuçları Belirleyecek”
22 Mayıs 2019 - 2:32

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp döviz ve altın piyasalarındaki son durumunu yatırımcılar için değerlendirdi.

Döviz ve altının bu haftaya yükselişle başladığını belirten Coşgunalp, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

“Döviz ve altın piyasaları bu hafta başı itibariyle sakin olarak açıldı.” diyen CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp sözlerine şu şekilde devam etti;

“Geçen hafta döviz sepetine baktığımızda dolar TL kuru 6.04-6.05 bandında seyir etmektedir. Bu hafta itibariyle dolar TL kuru 6.5, Euro TL kuru 6.75 bandında olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu  özellikle altın ons fiyatlarında bir miktar aşağıya yönde düşüşler görmekteyiz, bunu sebebi tabiki öncelikle Euro dolar palitisindeki  düşüş idi çünkü palite 1.12,50 ye kadar yükselmiştir. Euro geçtiğimiz hafta 1.11,50 ye  kadar geriledi, ons fiyatı da 1272, 1275 bandına kadar çekilmiştir.

Altın fiyatlarını seçim sonuçları belirleyecek.

Dolar TL fiyatının  sabit kalmasıyla bu sabah başlarında gram altın fiyatı 248 TL çeyrek altın 406 TL ve tam altın 1670 TL olarak görüyoruz. Gerek bilimsel gerek kurumsal olarak özellikle TL talebi son bir hafta içinde daha fazla oldu ve TL piyasası birazcık sıkışık.

Yabancı yatırımcılar döviz satış yönünde hareket etmiyor şuan için döviz sepetinde dolar TL 6.02-6.10 arasında hareket edecek gibi görünüyor. Önümüzde bir seçim süreci var. Özelikle seçimim sonunda ekonomik politikalar nasıl olacak çünkü gerçekten piyasa şartları içinde sıkıntılar var. Önümüzde bir yaz ayı var turizm gelirlerinde  ülkemize gelen yazlıkçılar dövizler eklenmesiyle  bir miktar düşüş yaşanabilir.

Aynı zamanda da dış siyaset takvimimiz var ,özellikle Amerika cephesinde Rusya ile olan anlaşma ve bunun teslimatı akabinde İran’la olan petrol yatırımları bizi nasıl etkileyecek göreceğiz. O yüzden bir an önce iç ve dış piyasada ekonomik politikalara yönelmekten ve ekonomik çözümler aramakta fayda vardır.

Dediğimiz gibi döviz ve altın piyasaları bu hafta başı itibariyle sakin olarak açıldı. Önümüzdeki günlerde iç, dış siyasete ve ekonomik gelişmelerle fiyatlar yönümü bulacaktır.”diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-