eskort samsun

ÜNYENETHABER

Turizm Eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfetti

Turizm Eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfetti
21 Mayıs 2019 - 13:24

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü “Turizm Eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor” adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği Projesi kapsamında 6 öğretmen 28/04/2019-09/05/2019 tarihleri arasında Hollanda’da uluslararası zincir bir otel işletmesinde 10 günlük işbaşı gözlem faaliyetine katıldı.

ORDU- Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve 2018 başvuru döneminde kabul edilen “Turizm Eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfesiyor” adlı Erasmus+ projesinin hareketlilik aşaması kapsamında Okulun Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 6 meslek öğretmeni 28/04/2019-09/05/2019 tarihleri arasında Hollanda’da uluslararası zincir bir otel işletmesi olan NH Naarden Hotel’de iş başı gözlem faaliyetine katıldı.

Proje kapsamında katılımcı öğretmenler otelin genel organizasyon yapısını incelemiş, yönetim ve diğer departmanlarda çalışma süreçlerini gözlemlediler. Otelin ön büro departmanının çalışma ve organizasyon yapısını tanımış, müşteri karşılama, C/İ işlemlerini yapma, belgeleri düzenleme, konuk kayıtlarını bilgisayar ortamına aktarma, rezervasyon alma, müşteri talep ve şikayetlerini çözme, evrakları dosyalama gibi iş süreçlerini yerinde gözlemlediler.

Katılımcılar, otelin kat hizmetleri departmanında ise oda ve banyo temizliği ve düzeni, yatak yapımı, hijyen sağlama, genel alan temizliği, müşteri taleplerinin karşılanması gibi konularda deneyimli otel personelinden faaliyetlerini izlemiş, kat ofisinde yürütülen çalışmaları takip etti.

Katılımcı öğretmenler, otelin servis departmanında, rezervasyon alınması, müşterilerin karşılanması, servis hazırlıkları, salon ve masa düzeninin alınması, kuver açılması, sipariş alınması, müşterilere yiyecek ve içecek servisi gibi konularda yürütülen faaliyetleri gözlemlediler.

Mutfak departmanında ise, alanında yetkin mutfak personelinden, mutfak çalışma düzeni, yerel, ulusal ve uluslararası et ve sebze yemeklerinin yapımı, çeşitli sosların hazırlanması, pişirme usulleri, tabak hazırlama ve sunum usulleri gibi konularda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almış ve bu çalışmaları izlediler.

10 gün süren hareketlilik programı kapsamında Hollanda’nın çeşitli şehirleri ile yakın kentlerde bulunan bulunan müze ve diğer önemli kültürel yerler ziyaret edilmiştir. Hareketlilik faaliyetini sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan Europass Hareketlilik Belgesi ve Katılım Sertifikası verildi.

Proje koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Güngör CAN, “Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet oldukça verimli geçmiştir. Son üç yılda yürüttüğümüz bu üçüncü uluslararası proje olup, her geçen yıl tecrübemizi artırarak, başarılı projeler yürütmeye devam etmekteyiz. Katılımcılar bu proje ile hem mesleki bilgi ve tecrüblerini artırma imkanı bulmuş, hem de yabancı dilde konuşma becerilerini artırmışlardır. Bu proje ile katılımcı meslek dersleri öğretmen ve idarecileri olarak, otel işletmeciliği ve turizm meslek uygulamalarına yönelik edindiğimiz tecrübeyi okulumuza, öğrencilerimize, işbirliği yaptığımız işletmelere aktararak, projemizin sonuçlarını yaygınlaştırma imkanı yakalayacağız.” diyerek projenin katkılarını ifade etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-