eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Halk Pazarından Bu Hafta Hareket Var

Ünye Halk Pazarından Bu Hafta Hareket Var
22 Mayıs 2019 - 12:46

Ünye’de her Çarşamba günü kurulan halk pazarında bu hafta patates ve soğan fiyatlarında düşüş görüldü.

Pazar esnafı yaptığımız röportajda bu hafta sadece domates fiyatının yüksek olduğunu belirtti. 

Halkın alım gücünün ise geçtiğimiz haftalara nazaran daha iyi olduğunu ifade eden pazar esnafı bayramda fiyatların yükselebileceğini söyledi. 

Yaz meyvelerinin tezgahlardaki tam anlamıyla tezgahlarda yerini aldığını sözlerinde ifade eden pazar esnafı şöyle konuştu;

Pazar esnafları;

“Bu hafta pazarda hareket var. Sebze fiyatları tamamen düştü. Biberler 2.5-3 lira, patlıcan 4-5 lira kalitesine göre değişiyor. Domates geçen hafta 2.5 liradan satmıştık bu hafta 4 liradır. Bayramda fiyatlar en kötüsü 5 lira olur. Domates yükselişte salata geçen hafta 2.5 liraydı bu hafta 1.5-2 liradır. Vatandaşın alım gücü iyi, satıcıların biraz kötü o da kar amacı düşük ama yine de Allah bereket versin diyelim. Domatesin fiyatının yükselme sebebi ise Antalya’da döküm yok. Talep arttıkça fiyatlar yükselecek. İlerleyen haftalarda ise domatesin 4 liradan aşağı düşeceğini zannetmiyorum. Bu hafta pazar fiyatları; fasulye 8 TL, domates 3.5-4 TL, salatalık 2 TL, elma 2.5 TL, soğan ve patates 2.5 TL, biber 4 TL, kiraz ve erik 10 TL, kayısı ve şeftali 5 TL’dir.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-