eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITILDI

ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITILDI
23 Mayıs 2019 - 1:19

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Ünye İnönü İlkokulu’nda Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı. Öğrencilere Sütün Önemi ve Tüketimi hakkında çeşitli sunumlar düzenlenerek konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Çocukların dengeli ve yeterli bir şekilde beslenmesi bedensel ve zihinsel gelişmelerini sağlayabilmeleri, hastalıklara karşı dirençli olmaları, eğitimlerinde ve öğrenmede gerekli başarıya ulaşabilmeleri için çok gereklidir. Okul çağındaki çocukların beslenmesinde süt ve süt ürünlerinin çok önemli bir rolü vardır. İçindeki kalsiyumla çocukların kemik gelişimi üzerinde çok etkili olmasının yanı sıra bu ürünler içerdikleri protein, vitamin ve enerji ile çocuklar için vazgeçilmezdir.

Okul çağında yeterli ve dengeli beslenemeyen, süt ve süt ürünlerini günlük beslenmesi içinde yer veremeyen çocuklarda zamanla zayıflık, raşitizm, diş çürükleri, beslenememeye bağlı vitamin ve mineral yetersizliği, öğrenme kapasitesinde ve algılama yeteneğinde düşüklük, hastalıklara kolay yakalanma, öğrenim hayatında başarısızlıkların oluşması ve ileriki yaşlarda yaşam kalitesinin düşmesinin görülme ihtimali yüksektir.
Bir insanın tüm yaşamında sergilediği alışkanlıklar daha çocukluk döneminde kazanılmaktadır. Süt ve süt ürünlerin günlük beslenme içine alınması da bir alışkanlıktır.

Her çocuğun günde en az iki bardak süt içme alışkanlığı kazandırılması gerekir. Bunun yanı sıra süt ürünlerinden peyniri, yoğurdu ve diğer ürünleri kahvaltı ve yemeklerde yemeyi alışkanlık haline getirmesi aynı zamanda ailenin çocuğa kazandırması gereken alışkanlıklardan biridir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-