eskort samsun

ÜNYENETHABER

GÜRSOY ”26 MAYIS GÜRCİSTAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ” MESAJI YAYINLADI

GÜRSOY ”26 MAYIS GÜRCİSTAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ” MESAJI YAYINLADI
25 Mayıs 2019 - 15:06

26 Mayıs Gürcistan Bağımsızlığı Günü olarak kutlamaları nedeniyle Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürsoy;”Gürcistan, 1917 Devrimi’nden sonra 26 Mayıs 1918’de ilk kez bağımsızlığını ilan etti ve ülkede Noe Jordania başkanlığında bir hükümet kuruldu.

Gürcistan’ın bağımsızlığı Moskova tarafından 1920’de tanındı ancak bu devlet sadece 3 yıl yaşamını sürdürdü. Gürcistan’a 1921 yılında giren Kızıl Ordu, ülkenin bağımsızlığına son verdi.

Böylece Tiflis’te Bolşevik yönetimi kuruldu ve Gürcistan, Sovyetler Birliği’nin 15 Cumhuryetinden biri oldu. SSCB’nin dağılma sürecine girdiği dönemde ise 1990 yılında Gürcistan’da da bağımsızlık hareketi başladı ve 1991 yılında Gürcistan Parlamentosu ülkenin bağımsızlığı ilan etti.

Dünya tarihinin en karanlık döneminden 26 Mayıs günü Gürcüler, bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahraman millet yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir.

Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden birlik ve beraberlik içerisinde Gürcistan’ın bölünmez bütünlüğünü korumak, daha çağdaş mutlu yarınlara taşımak için bağımsızlık yolunda mücadele eden ve bu uğurda vatanı için Fedekarca savaşan tüm Gürcü şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Gürcistan’ın işgalinden kurtuluşunun 26. yıl dönümü kutluyorum ”dedi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-