eskort samsun

ÜNYENETHABER

YEREL BASININ SAĞLIK HABERİ YALAN ÇIKTI

YEREL BASININ SAĞLIK HABERİ YALAN ÇIKTI
24 Temmuz 2019 - 2:52

Ordu’da yayın yapan yerel bir gazetede çıkan sağlık haberi asılsız çıktı.

Ordu yerelinde hizmet veren bir gazetede yayınlanan sağlık haberinin ardından gazetemize yapılan ihbarlar sonucunda, vatandaşa doğru bilgi sunabilmek ve meslek ilkelerine bağlı gazetecilik örneği göstermek araştırma yaptık.Yapılan haber iddia edildiği gibi yalan mı ,doğru mu sizler için araştırdık.

ASIL HABERLERE CEVAP GECİKMEDİ

Haberde  Kumru Devlet Hastanesi’nde ameliyathanenin olmadığı ve genel cerrahi uzmanı operatör doktor Çağlar  Yıldırım’ın buraya tayin edildiğini ifade edilirken ,keyfi uygulamalardan bahsediliyor.

Yapılan tahkikatta, haberde ele alınan Kumru Devlet Hastanesi ile ilgili bahsi geçen bilgilerin asılsız olduğunu ortaya koyuldu.

Kumru Devlet Hastanesi’nde tam teşekküllü , modern ameliyathanesinin bulunduğu ve birçok başarılı ameliyatında gerçekleştirildiği bilgisine ulaştık.

Ayrıca yaptığımız araştırmalar sonucunda aşağıdaki  fotoğrafta  görüleceği gibi ciddi rahatsızlığı olan hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Nerede yapıldı bu hayati operasyon bu fotoğraflar yalan mı?Fotomontaj mı?soruyoruz.

VATANDAŞ KONUŞTU HABER YALAN CIKTI

Habere, bizce bazı niyeti bozukların montajı olan bu tür toplumu geren ve hizmet anlayışı içinde olan kişilerin şevkini kırmaya yönelik yazılardan başka bir şey olmadığı aşikar diyen vatandaşlar;

‘’Ordu’da sağlık alanında reformlar yapılırken bir bütün olan Ordu ilini sadece merkezle ibaret olmadığı unutulmamalıdır. 19 ilçede de sağlık kalitesini yüksek olması vatandaşlık hakkımızdır. Tüm hastanelerimizde ekipman, personel  ve uzman bulundurulması heralde yanlış olmasa gerek. Ordu’da bütün şehir anlayışı ile yönetilirken yol ,su ,eğitim ,elektrik gibi günlük yaşamın ihtiyaçları vatandaşın hizmetine sunmak nasıl doğru olan ise  tüm insanlarım en iyi sağlık hizmeti alması da  hakkıdır. Bu bağlamda bakıldığında ihtiyacı olan kurumlara eşitlik ölçülerinde vatandaşa hizmet yapılmalı ve bu hizmet yapılırken de vatandaşa neresi olursa olsun gönül rahatlığı ile gidilmelidir.

Sonuç olarak Ordu 19 ilçesi ile büyük bir şehirdir. Sağlık alanında da önemli atılımlar gerçekleştirilen Ordu’da kimse taşra görevlendirilmelerini kabul etmeme lüksüne sahip olmamalıdır.

Biz Kumru’lar olarak sağlık alanında Ordu merkezde yaşayanlar  kadar hizmet beklemek hakkımız olduğu için ,sizi arama gereksinimi duyduk. Kısacası vatandaşın yararına karalar alan herkese teşekkür ediyor,Doktorlarımızı hastanemize bekliyoruz’’ dediler.

TAKTİR KAMUOYUNUN

İlkeli ve tarafsız yayın ilkesi ile  24 Temmuz gazeteciler ve basın gününde böyle bir haberi özellikle yapmak istedik. Umarız bu memleketin her alanına nifak tohumları sokmak isteyen bazı kesimlerin , bundan sonra sesi kısılır veya kalemi kırılır.Bu tür hareketler artık sektörde bayatladı.Taktir kamuoyunundur.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-