eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur”

“Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur”
24 Temmuz 2019 - 11:17

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi ve Ordu Teknikerler Derneği kurucu Başkanı Musa Kıranlı 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Kıranlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlamaya başlanması dolayısıyla Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak ilimiz ve ilçelerimizde yerel ve ulusal bazda haber yapan tüm basın mensuplarını sevgi ve saygı ile selamlıyor, şükranlarımızı sunuyorum.

“Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.”

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmekte olup önemli bir toplumsal görev icra etmektedir.

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin  önüne geçecektir.

Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın mensupları, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Görevini bu anlayış ve fedakârlıkla yürüten değerli basın mensubu arkadaşlarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Her ne kadar internetin yaygınlaşması ve sosyal medya platformlarının artması ile yazılı medya cazibesini kaybetmiş olsa da basında çok sesli ve aktif bir yapı günlük hayatımızda yer bulmaktadır.

Ulusal basının yanı sıra özellikle ilimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayan yerel medya kuruluşları ve onların çalışanları da aynı imkânlara kavuşturulmalıdır.

Şüphesiz ki, çağdaş bir toplum için; her bireyin olduğu gibi basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz ederken ülkenin sanayileşmesi kalkınması ve üretmesi içinde Mesleki Teknik Eğitime nitelikli insanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Tekniker potansiyelimiz harekete geçirildiğinde ülkemiz daha da yukarıya çıkacaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

Doğduğun memleketine, birlikte yaşadığın topluma ve kente sahip çıkmak, medeni insan olmanın göstergesidir. Tüm engellemelere rağmen memleketimize ve topluma hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle sesimizi duyuran basınımıza ve sesimizi duyan duymayan tüm tekniker meslektaşlarımıza, tekniker dostlarına herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.

Edirne’den Kars’a, teknikerlerin saygınlığı ve geleceği için yaptığımız sosyal, kültürel, vs tüm etkinlikleri ve haber değeri taşıyan diğer gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma noktasında Ulusal basında yer alamazsak da temsilciliklerimizin bulunduğu illerde sesimiz dostumuz olan her zaman yanımızda yer alan yerel basın temsilcileri ile bu işe gönül vermiş arkadaşlarımızın her zaman yanlarında olacağımızı belirtiyor, bu duygu ve düşüncelerle bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren ORDU ilimizde faaliyet yürüten yerel basın çalışanları başta olmak üzere bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm basın mensuplarına rahmet,  başta görevi başında olmak üzere tüm basın mensubu çalışanlarına aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılar dolu bir ömür diliyor, Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi olarak şahsım, genel merkezim, il temsilcilerim ve ilimiz ilçelerimizdeki tüm branş teknikerler adına en içten duygularla sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-