eskort samsun

ÜNYENETHABER

ALKOL CİNAYETLERİNE SERT KANUNLAR GEREKLİ

ALKOL CİNAYETLERİNE SERT KANUNLAR GEREKLİ
28 Temmuz 2019 - 0:15

Züleyha Akçay,Ayşe Uysal, Efe Uysal,Tamer Kaya ve bir çoğu artık aramızda yoklar.Onları trafik terörüne verdik.Geride bir çok gözü yaşlı seven  ve daha çok şey yazılması gereken hayatlar bırakıp gittiler.Hepsinin ortak yanı sadece trafik kazası değildi, alkollü sürücülerin sorumsuzca davranmaları ve hayattan onları koparmaları oldu.

Evet bu insanları aramızdan ayıran olaylara sadece  kaza demek yanlış olur,bu yaşananlar cinayettir.

Alkollü araç kullanmak kazaya davetiye çıkardığı gibi, maalesef bunun önlemini alacak kanunlarımız yok. Vatandaşların isyan ettiği alkolü araç kullanımı ile yaptırımların yetersizliği son kazaların ardından gözler önüne serildi.

Örneğin kanunlarımıza göre  ,

Silah ruhsatı hiç olmayan veya bulundurma ruhsatlı adamın üzerinde silah yakalandığı zaman taşıma ruhsatın yok diye bir daha ömür boyu silah ruhsatı alamıyorken,alkolü araç kullanan şahısların ilkinde 6ay , ikincide 2 yıl, üçüncüde 5 yıl ehliyeti alınıyor, hiç ehliyeti olmayıpta araç sürerken alkolden yakalanan adam ise rahatlıkla gidip ehliyetini alabiliyor.

Vatandaşlar son yaşanan katliam gibi kazanın ardından gazetemizi telefon ve mesaj yağmuruna tuttular.”Bu alkol silahtan daha mı az tehlikeli , silahla kendini koruyorsun , yada zevkine taşınıyor, alkolle ise katliam yapılıyor.
Alkollü sürücülerin ehliyetleri ömür boyu alınmalıdır. Sürücü ehliyeti olmadan alkolü araç sürerken yakalanan şahıslara ömür boyu ehliyet verilmemelidir ‘’diye tepkilerini göstererek yetkililere seslendiler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-