eskort samsun

ÜNYENETHABER

ALTIN PİYASASI YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

ALTIN PİYASASI YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI?
07 Mayıs 2024 - 0:00

Yatırımcıların ve altın alacak vatandaşların merakla takip ettiği altın piyasalarındaki son durumu Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı ve Köroğlu Kuyumculuk sahibi Nuri Kumaş değerlendirdi.

Son haftalarda aşağı yönlü hareketleriyle dikkatleri üzerine çeken altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı ve Köroğlu Kuyumculuk sahibi Nuri Kumaş, bundan sonraki süreçte altının daha çok değerlenerek yılın ikinci çeyreğinde %6’lık bir fiyatlama beklediğini belirtti.

Güncel altın fiyatlarını da yatırımcılar için değerlendiren Ünye Kuyumcular Derneği Başkanı ve Köroğlu Kuyumculuk sahibi Nuri Kumaş açıklamasında; Mayıs ayı ile beraber yılın ilk 5 ayına girmiş olduk. Yeni yılda 2000-2100 Lira başladığımız külçe altın şuanda 2475 Liraya gelmiş bulunuyor. Bu da yıla göre %3’lük bir yükseliş demektir. Yatırım altının ön plana çıkmasıyla birlikte hareketli dönemler geçirdik. Geçen hafta FED faizinin sabit kalmasıyla birlikte fiyatlarda bir takım risk iştahı oluştu ancak bugün onsu takip ettiğimizde 2326 bandını kıramadığını görmekteyiz. Ons eğer bu rakamı kırarsa bu hafta altında yukarı yönlü bir hareket göreceğiz.

Yılın İkinci Çeyreğinde %6’lık Bir Fiyatlama Beklemekteyim

Geçtiğimiz haftalarda altının aşağı yönlü hareketleri gördük. Bu da yaklaşık %2,14 oranında değer kaybetti. Bundan sonraki süreçte gerek yaz ayının gelmesi, düğün, davet gibi organizasyonların mesleğimizle örtüşmesi, altına olan ilgili takı bakımından talep edileceği için, yatırım ve yerli turistle beraber altının biraz daha değerlendiğini göreceğiz. Yılın ikinci çeyreğinde %6’lık bir fiyatlama beklemekteyim. Çünkü ben FED’in faizleri arttıracağını düşünmüyorum. Merkez Bankası’na da baktığımız zaman faiz sabit tutuldu. Bundan sonra enflasyondaki ufak bir iyileşmeyle beraber faizin bir miktar geri gelip, altına olan ilginin artacağını düşünüyorum.

Güncel Altın Fiyatları

Altında bugünkü güncel fiyatlarımız ise şu şekilde; bileziği 2295 Liraya satıp, 2210 ile 2215 Lira bandında geri alıyoruz. Külçe altını 2410 ile 2420 bandında bozmada işlem görüyor. Satışımız ise 2465 ile 2475 Lira bandındadır. Çeyrek altın fiyatı ise 3900 Lira’dan paraya dönüyor, 4100 Lira’dan da satışa sunuluyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-