eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Tavlı Meclis Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Başkan Tavlı Meclis Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu
06 Ağustos 2019 - 18:22

Ünye Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda 10 gündem maddesi görüşülerek kabul edildi.

Meclis gündem maddelerine geçmeden önce açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği hizmetler hakkında konuştu.

Ardından Ankara ziyareti ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tavlı sözlerinde şunları kaydetti;

“Geçen ay Dereköy, Ortaköy ve Derekör mahallelerimizde beton çalışmalarına start vermiştik. Bugün ise Ataköy’de 10 mahallenin üzerinde 5,5-6 kilometre civarında olacak betonlama çalışmasının startını verdik. İnşallah diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız devam edecek.

1 Nisan’dan bu yana 34 kilometre yola bakım yapmışız

Göreve geldiğimiz günden bu yana 34 kilometre yola bakım yapmışız. Greyderli tesviyeli bakım yaptığımız yer ise yaklaşık 40 km’nin üzerindedir. Aynı zamanda 15 kilometre stabilize yol çalışması yapmış durumdayız. Bununla birlikte şehir merkezinde bozulan, tamirat gerektiren veya eksik olan noktalarda parke ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor.

2020 yılında hemşehrilerimiz yağmuru kapıda değil pencerede karşılayacak

İlçemizde 2 defa aşırı yağmur yaşandı. Bu aşırı yağışlarda saatte metrekareye düşen yağmur miktarı birinde 90 kilogram diğerinde ise 102 kilogram civarındaydı. Bu da sıkıntılı olan bazı bölgelerde su baskınlarına sebep oldu. Buralar ile ilgili çalışmaları Büyükşehir ve Oski ekipleri ile beraber yürüterek gerçekleştiriyoruz. Kısa zaman içinde tamamlanmış olacak. İnşallah bu yıl içerisinde bu çalışmalara start verilecek ve 2020 yılında hemşehrilerimiz yağmuru kapıda değil, Allah’ın izniyle pencereden seyrederek karşılayacaklar.

Kadroya geçen işçilerin zam farkı bayram öncesi hesaplara yattı

Taşeron yasası ile 2018 yılının nisan ayında kadroya geçen kardeşlerimiz vardı. Kadroya geçen kardeşlerimiz için yönetmelik temmuz ayında netleşti. O kardeşlerimizin temmuz ve nisan ayı arasında zam farkından ve sosyal haklardan doğan 700 Bin TL civarında alacakları vardı. Kurban Bayramı münasebetiyle bayram öncesinde çalışan kardeşlerimizin hem ekonomisine katkı sunmak, hem bayramlarını kutlamak, hem de aile bütçelerine destek vermek adına bu 700 Bin TL’nin yarısına onlara pay ederek verdik. Toplantı öncesi para aktarıldı. Kalan kısmı da ödenecek.

Ankara ziyareti

Ankara ziyaretimizde Sayın Genel Başkan Yardımcımız Profesör Doktor Numan Kurtulmuş Bey’i ziyaret ettik. Üniversite alanının tahsis bedelinin ödenebilmesi için strateji başkanlığına Ordu Üniversitesi’ne izin vermesi gerekiyordu. Bu iznin verilmesi için Sayın Genel Başkan Vekilimizin gerekli girişimlerde bulunmasını arz ettik. Kendileri de bununla ilgileneceklerini bizlere ifade ettiler.

Ünye Kültür Merkezi noktasında bir şanssızlık yaşamıştı. Bizde “Arkadaşlar, kültür merkezi ihalesi tasarruf tedbirleri münasebeti ile ertelendi. Ama iptal edilmedi.” demiştik. Gerçekleştirdiğimiz ziyarette Sayın Genel Başkan Vekilimiz, Maliye Bakanımız ile görüştüklerini ve çok yakın zamanda da oranın startını verileceğini bizlere müjdelediler.

Ardından OSB de gelinen son durumu paylaştık. Yaklaşık olarak %80’lik işin kamulaştırma tarafı tamamlandı. 3 dosya kalmıştı, onun da keşfi yapıldı. Sanırım 11 Eylül’de son mahkemesi var, onunla birlikte çok önemli bir durum olmadığı takdirde Eylül ayı içerisinde OSB’nin kamulaştırılma işinin tamamının bitmiş olduğuna şahit olacağız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın ziyaret ettik. Süreçte bize olan katkılarından, Ünye OSB’ye olan desteklerinden dolayı teşekkür ettik. Bu yıl içerisinde de altyapı ihalesine Ünye OSB olarak çıkmak istediğimizi, burada da desteklerini ihtiyacımızın olduğunu belirttik. Elinden gelen desteği esirgemeyeceğini belirtti.

Akabinde, bölgemizin evladı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı Bey’i ziyaret ettik. Sorunlarını sıkıntılarını konuştuk ve Ordu bölgesi ile ilgili istişare yaptık. İhtiyaçlarımızın olduğu bazı noktalarda kendisinden destek istedik. Kendileri de bizden desteklerini esirgemediler.

Belediyeler Birliğini ziyaret ettik. Ünye’mizde Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü için değeri yaklaşık 1,5 Milyon TL olan Çaça isimli araç noktasında talepte bulunduk. Bununla ilgili de olumlu görüşme yaptık.

Şimdiden bütün hemşehrilerimin kurban bayramını kutluyor, vatanımıza, milletimize, tüm İslam alemine rahmet ve bereket getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. ” diye konuştu.

Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. 10 maddelik gündemde 2 Zabıta Müdürlüğü’nün, 1 Destek Hizmetleri Müdürlüğünün, 6 İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün ve 1 İşletme ve iştirakler Müdürlüğünün talebi yer aldı.

Daha Sonra pazarcıların işgaliye ücretleri ve hanboğazındaki kavşak yolu ile ilgili konuşan Başkan Tavlı;

Pazarcı ne kadar yer işgal ediyorsa ona göre ücretlendirmeler yaptık.

Ünye Belediyemiz geçenlerde bir teftiş geçirdi, bu süreçte de belli yapılan haksızlıklar ve hatalar düzelttik. 100 bin in üzerindeki belediyelerde asgari 1,50 ve 2 TL arasında seyyar pazarcılardan metre kare üzerinden işgalliye bedeli alınıyor. Daha önceden 20 metre kare yer işgal edenden de 1 TL, 1 metre kare yer işgal edenden de 1 TL alınıyordu. Arkadaşlar biz zam yapmadık. 5 sene önceki en az asgari olan 1.50 TL üzerinden sadece işgal ettikleri alan kadarını almak durumundayız. Bazı zelzelişler oldu. Bizde tekrardan zabıta müdürlüğümüze talimat verdik, herhangi biz fazla ölçüm varsa yeniden değerlendirilmesi ve hakkaniyet içerisinde hareket edilmesi noktasında gerekeni yaptık. Kesinlikle zamlanma yoktur sadece en az asgari olan 1,50 TL gibi bir paraya ne kadar yer işgal ediliyorsa ona göre ücretlendirme yaptık. Bu ücretlerin yarısını ya da tamamını ödemeyen pazarcı arkadaşlarımıza zabıta tarafından ceza yazılmaktadır.  Pazarcılarımız fazla gelen ücretleri ödemem gibi bir durumları söz konusu değildir ve bizim bu cezaları silme gibi bir durumumuz yok. Bu ücretlendirmenin başlamasına 3 hafta gibi bir süre vardı pazarcılar dernek başkanlarımıza anlattık. Bu konuyu bazıları yanlış anladı ve böyle ufak tefek sorunlar yaşandı. Bizim pazarcıların kazandığında gözümüz yok daha fazla kazanıp evlerine ekmek götürmelerini isteriz. En aşağı asgari ücretini bile tartışma konusu yapabiliyorlarsa kasıtlı yapıyorlar demektir.

Haboğazı kavşak yolu

Bugün gelinen noktada ekonomimiz olumlu verileri ve değerleri yansıtmakta faiz indirimi ekonomimizi olumlu yönde ilerlemesine yardımcı oluyor. Bundan sonraki süreçte inşallah hanboğazı dediğimiz o yolda kamulaştırılması gereken bir alan var. Onunla ilgili mücadelemizi tabiki sürdüreceğiz. Sadece şuan zamanını bekliyoruz. Haboğazı’na bir kavşağın kazandırılmasına hep beraber gayret edeceğiz.” Dedi.

Ünye Belediye Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştiriliyor

Publiée par Çakır Medy sur Mardi 6 août 2019

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-