eskort samsun

ÜNYENETHABER

HAYVANLAR GÜNÜNDE, 2 AYAKLI HAYVANLARA MANALI MESAJ

HAYVANLAR GÜNÜNDE, 2 AYAKLI HAYVANLARA MANALI MESAJ
05 Ekim 2019 - 5:35

Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım Özel Sosyal Paylaşım Sitesinden 4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Gününde Anlamlı Olduğu Kadar Manalı Mesaj Yayınladı.Mesajında 4 ayaklı hayvanların yanısıra ,2 ayaklı mahlukatlara da gönderilen mesajlar var.

.İşte O Mesaj.

Tabiatı bizlerle paylaşan  canların yaşam hakkına destek vermek bizler için zorunluluktur. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün amacı, canlara karşı sevgi duyguları aşılamak, onları korumak, haklarına saygı duyulmasını sağlamak ve her günümüzü birlikte geçirdiğimiz canları görünür kılmaktır. Canlar dünyayı birlikte paylaştığımız varlıklardır. Eğer öyle olmasaydı Hazreti Nuh gemisine yanlızca insanları alırdı.Bütün canların ekolojik dengenin korunmasında, besin zincirinin oluşumunda ayrı ayrı rolleri bulunmaktadır. Yaşayan tüm canlılar gibi onlar da, tabiatın, eşit bireyleridir. Bu nedenle tüm canların saygı görme hakkı vardır ve hiçbirine kötü davranılmamalı ve önemsenmelidir. Gelecek nesile, canlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile  doğa sevgisi kazandırmalıdır. Ayrıca dini inançlarımız gereği canlara duyarlı davranmak, onlara eziyet etmemek bir zorunluluktur.Asırlar öncesinden Hz. Ömer (r.a.) ‘Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler.’ sözüyle bizim inancımızda insana verilen değerin yanı sıra diğer canlıların da kıymeti harbiyesini çok anlamlı ve vurgulu biçimde ortaya koymuştur.

 Sahiplendiğiniz bir  Canı Size ihtiyacı olduğunda  terketmek dünyanın en aşağılık davranışıdır. Canları korumak yetmiyor, bir gün değil her gün sevelim, yaşama haklarına saygı duyalım.Özellikle önümüzdeki kış günlerinde onların daha çok besine , korunmaya ve sevgiye ihtiyacı olduğunu unutmayalım.4 Ekim Dünya Hayvanlar Gününün  canların yaşama haklarının korunmasına, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ederim”

Ayrıca Kedi, köpek,at eşşek gibi evcil veya yabani bir canın yanısıra,yaşlı ve bakıma muhtaç anne baba gibi , kanser gibi ölümcül hastalığı olan eş,çocukları olupta görmemezlikten gelen , yok sayan,terkeden insanlarında  HAYVANLAR Gününü kutlarım.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-