eskort samsun

ÜNYENETHABER

Coşgunalp ”Altın Yatırımlarını Fazlalaştırın”

Coşgunalp ”Altın Yatırımlarını Fazlalaştırın”
06 Ekim 2019 - 23:38

CCK Kuyumculuk işletmecisi Cüneyt Coşgunalp bu haftaki altın ve döviz piyasalarının durumunu değerlendirdi.

Döviz tarafında haftaya sakin bir başlangıç yaşandığını ve Dolar/TL’nin 5,68-5,71 aralığında, Euro/TL’nin ise 6,25-6,28 bandında hareket ettiğini belirten Coşgunalp, altın piyasalarının ise yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanarak gram altının 275-277 TL aralığında olduğunu belirtti.

CCK Kuyumculuk işletmecisi Cüneyt Coşgunalp yaptığı konuşmada;

“Geçtiğimiz haftalarda 5,70-5,75 bandında hareket eden Dolar/TL kuru bu haftaya nispeten daha düşük olarak 5,68-5,71 aralığında devam eden hareketlerle başladı. Bunun akabinde Euro/TL kuru da 6,25-6,28 bandında hareket etti. Geçtiğimiz ay Merkez Bankasının yine bir faiz indirimi oldu. Buna rağmen özellikle döviz sepetinde fiyatlar yukarı yönde bir tepki vermedi. Faiz indirimleriyle ulusal enflasyon oranlarımızda yaz ayının etkisiyle aşağı inmeye başladı. Bu ayın enflasyonunun da iyi gelmesi fiyatların bu şekilde oluşmasında etkili oldu. Bir sonraki faiz indirimi toplantısında da faizin biraz daha indirileceği öngörülüyor. Tahminimiz döviz sepetinin stabil bir şekilde devam etmesidir.

Altın Yatırımlarını Fazlalaştırın

Altında ise altının onsunda özellikle son bir ay içinde hareketlenmeler oldu. Amerika ve Çin arasında yaşanan ticaret anlaşmazlıkları, jeopolitik riskler ve enerji fiyatlarının hızlı hareket etmesi onsa yarayarak 1380 Dolardan, 1555 Dolara kadar taşımıştı. Bu da birim fiyatını 240 TL’den 285-288 TL’ye kadar hareket ettirdi. Gram altın fiyatları bugün ise 275-277 TL bandında hareket ediyor. Altın halen uzun vadede iyi bir yatırım olarak görünüyor. Yatırımcı ve müşterilerimize altın yatırımlarını fazlalaştırmayı tavsiye ederiz.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-