eskort samsun

ÜNYENETHABER

128 Ülkenin Katıldığı Geri Dönüşüm Fuarına Ünyeli Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı Damga Vurdu

128 Ülkenin Katıldığı Geri Dönüşüm Fuarına Ünyeli Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı Damga Vurdu
25 Ekim 2019 - 0:11

CNR Expo İstanbul Fuar Merkezinde EnTech Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı’na Ünyeli Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı damga vurdu.

128 farklı ülkenin katıldığı ve 4 gün süren fuara Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Karadeniz Bölgesinde tek davet edilen sanatçı olarak katılan İlker Çorbacı, geri dönüşüm atıklarından yaptığı eserleriyle büyük ilgi gördü.

Sıfır Atık kurucusu olan Mr. Paul Cornet ile tanışma imkanı bulduğunu ve kendisinin daha önce bu şekilde bir çalışma görmediğini ifade ettiğini belirten Çorbacı, katıldığı fuar ile ilgili yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı: “Dünya Çevre Örgütü’nün yapmış olduğu çevre teknolojileriyle alakalı 128 ülkenin katılımcılarıyla beraber düzenlenen uluslararası bir fuara katıldım. Bu fuarda çok güzel şeyler yaşandı ve ilgi çok güzeldi. Orada 5 tane sanatçı vardı ve Karadeniz’den de tek katılan bendim. Benim çalışmalarım genellikle Ordu ve Ünye üzerineydi. Orada bir çok akademisyen, profesör ve Sıfır Atık kurucusu olan Mr. Paul Cornet ile tanışma imkanı buldum. Kendisinin Dünya’nın her yerini gezdiğini ve daha önce benimki gibi bir çalışma görüp görmediğini sordum. O da ben şuana kadar böyle bir çalışmaya, böyle bir farkındalığa rastlamadığını belirterek bu işi alıp zirveye çıkarttığımı söyleyerek teşekkür etti. Bunun haricinde bir çok belediyeden, özel üniversitelerden teklifler aldım. Sergi ve seminer tarzında bir şeyler yapmamızı istediler. Bende bunu memnuniyetle karşıladım ve ilerleyen zamanlarda bu fuarın yansımalarını hep birlikte göreceğiz.

Bu Fuar Ünye ve Ordu’nun Tanıtımına Çok Büyük Katkı Sağladı

Turizm noktasında oraya gelen yerli ve yabancılar Ünye ve Ordu’yu araştırıp, ilimizi ve ilçemizi merak ettiler. Bu da Ordu ve Ünye’nin tanıtımına çok büyük katkı sağladı. Ben gerçekleştirilen fuarda Ünye ve Ordu’yu en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Hedeflerimiz bununla sınırlı değil bu sanatı Dünya ile tanıştırmaktır. Dünya Çevre Örgütü’nün yarışmasına katılacağım ve bunun yanı sıra Guinness Rekorlar Kitabı’na da katılacağım çünkü bu sanat bir ilktir.

Başkan Güler ve Başkan Vekili Atik’e Teşekkürlerimi Sunuyorum

Ben bu fuara Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle katıldım. Beni destekleyip anlattığım vizyonu öngörerek beni bu fuara gönderen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’e ve Başkan Vekilimiz Adem Atik Bey’e çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-