eskort samsun

ÜNYENETHABER

Orman Mühendisler Odası Hasan Türkyılmaz Ünye’de Önemli Mesajlar Verdi

Orman Mühendisler Odası Hasan Türkyılmaz Ünye’de Önemli Mesajlar Verdi
26 Ekim 2019 - 12:39

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz Orman İşletme müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Ünye Atatürk Parkı Restoranında gerçekleşen programda Odaya Bağlı Mühendislerin sorunlarını dinleyerek kamuoyuna önemli mesajlar verdi.

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türk Yılmaz, Ünye Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan aydın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım ve Ünye Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Orman Mühendisleri ile bir araya geldi.

Ziyaretleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkyılmaz, “Giresun Orman Bölge Müdürlüğü görev alanındaki işletme müdürlüklerimizi ziyaret ederek, oradaki işsiz mühendislerimiz, danışman mühendislerimiz, büro ve şirket sahipleri ile ve kamu çalışan personelimizle hasbihal etmek, sorunlarını dinlemek maksadıyla yola çıktık. Bölgede ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Ordu’daki il ve ilçe Müdürlüklerimizi işletme ve personellerimizi ziyaret ettik. Ünye’den ise Akkuş, Niksar ve Tokat’daki arkadaşlarımızı ziyaret ederek Ankara dönüş yapacağız.” diye konuştu.

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) genel müdürlüklerinin kapatılacağı iddiasına ilişkin, “Önemli görevleri bulunan DKMP ile ÇEM genel müdürlüklerinin değil kapatılması, kapatılacağıyla ilgili iddiaların bile olması ormancılık meslek mensuplarının yasal ve çatı kuruluşu olarak bizleri üzmektedir.” DKMP Genel Müdürlüğünün uzun bir geçmişe sahip, korunan alanların yönetimini yapan, geliştiren ve hizmetine sunan köklü bir teşkilat olduğuna dikkati çekti.

“Önemli görevleri bulunan bu kurumlarımızın değil kapatılması, kapatılacağıyla ilgili iddiaların bile olması ormancılık meslek mensuplarının yasal ve çatı kuruluşu olarak bizleri üzmektedir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığımız görüşmede, Orman Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısının çok önemli, değerli ve tarihsel derinliğe sahip olduğunu ve bu yapısıyla vatandaşlara hizmetler sunduğu bilgisini paylaşmıştık. Bunun yanında DKMP ile ÇEM genel müdürlüklerinin yeniden yapılandırılarak daha da güçlenmesiyle ilgili görüşümüzü de ifade ettik. Türkyılmaz, milli park ve tabiat güzelliklerini koruyan, erozyonu önlemek için yoğun çaba sarf eden bu iki teşkilata, hak ettiği değerin verilmesi için daha fazla çalışacaklarını vurguladı.

Ayrıca Turkyılmaz ; Fırat’ın doğusunda yürütülen Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini bağlı oldukları Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği’nin bu hassasiyetle hareket etmediğini ancak kendilerinin devletin yanında olduğunu anlatmak için Anadolu yollarına düştüklerini belirten Türkyılmaz şunları kaydetti, “Biz Türkiye’de birlik ve bütünlüğü açısından yapılan tüm çalışmaları destekleyen ve bu noktada devletimizin yanında olan meslek mensuplarının oluşturduğu bir meslek örgütünü yönetiyoruz. O yüzden şuanda devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Fırat’ın doğusunda ülkemizin can güvenliği için başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’nda devletimizin yanındayız. Maalesef yasal itibari ile bağlı olduğumuz Türk Mimar Mühendisler Odası Birliğinin diğer meslek örgütleri ile TMMOB bu noktada devletimizin ve milletimizin hassasiyetini anlamayarak farklı noktalarda açıklamalarda bulunmakta. Bu açıklamalarına katılmıyoruz. Biz her zaman aziz milletimizin temsilcisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanındayız. Biz böyle bir meslek gurubu kitlesini yönetiyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-