eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ünye’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim 2019 - 14:23

VİDEO YÜKLENİYOR…

Ünye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. kuruluş yıl dönümü kutlama törenleri yapıldı.

Hava şartları nedeniyle Ünye Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Düzenlenen program ilk olarak Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in makamında Tebrikatın kabulüyle başlayıp, Ünye Kapalı Spor Salonu’nda kutlama programıyla devam etti. Düzenlenen kutlama programında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları ifade etti;

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Bugün milletimizin tarih boyunca en parlak ve en anlamlı başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. kuruluş yıl dönümüdür. Milleti yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle tarihte devletler kuran milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin tabiatına en uygun olan idare Cumhuriyettir inancıyla ve modern dünyada aynı felsefeyle bireyi esas alan, insanı yükselterek inanç ve düşünce özgürlüğünü teminat altına alan Cumhuriyeti kurmuştur.

Milletimiz Her Türlü İç Ve Dış Tehdide Karşı İstiklal Harbi’ndeki Kararlılıkla Mücadele Edeceğini Göstermiştir.

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ilkesi Cumhuriyet rejiminin temelini oluşturmuştur. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Devlet halkın devletidir, millet varsa devlet vardır. Cumhuriyet demokrasi ve hukuk devleti ilkesiyle taçlandırıldığında ve milletçe içselleştirildiğinde gerçek manasını bulmaktadır ki en son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar milletimizin Cumhuriyeti ne denli içselleştirdiği ve devletiyle ne kadar bütünleştiğinin en somut örneğidir. Milletimiz her türlü iç ve dış tehdide karşı İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarıyla tüm Dünya’ya en somut şekilde göstermiştir.

Eğitime Toplum Olarak Daha Çok Önem Vermeliyiz

Günümüzde tarih yazmanın yolu ilim ve irfan sahibi, eğitimli, erdemli bireyler yetiştirmekle mümkün olacağından eğitime toplum olarak daha çok önem vermeliyiz. Bu hususta en büyük görev ve sorumluluğun öğretmenlerimize ve öğrencilerimize düşmektedir. Geçmişimizi çok iyi anlamalı ve hatalarımızdan dersler çıkarıp geleceğe emin adımlarla yürümeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Emin Adımlarla İlerlemeye Devam Edecektir

Cumhuriyetimizin varisi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden kahraman gazilerimizi yad ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti her türlü şer odağın beyhude çabalarına karşın önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın öncü bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Törende Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından İşaret Dili Ekibi tarafından İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okunması daha sonra ise çeşitli okul öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı şiir, koro, halk oyunları ve Cumhuriyet Oratoryosu etkinlikleri gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda resim, şiir, kompozisyon, Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Bisiklet yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği ekibinin hazırladığı halk oyunları gösterisinin ardından program resmi geçit töreniyle son bulurken, etkinliğe katılan küçük büyük herkesin coşkusu görülmeye değerdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-