eskort samsun

ÜNYENETHABER

Geleneksel Kan Bağışı Kampanyasının 11.’si Gerçekleşti

Geleneksel Kan Bağışı Kampanyasının 11.’si Gerçekleşti
30 Ekim 2019 - 17:51

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kan bağışında farkındalık yaratmak için 2014 yılından bu yana düzenlediği geleneksel kan bağış kampanyasının bugün 11.’si gerçekleşti.

Şuana kadar yaptıkları kan bağışı kampanyalarında Türk Kızılayı’na toplamda 3600 ünite kan bağışında bulunan Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugün de Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda 11.’sini düzenlediği kan bağışı organizasyonuyla Türk Kızılayı’na desteklerini devam ettirdiler.

Düzenlenen organizasyonun önemini belirten Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu: “Kan insanlardan ancak bağış yoluyla elde edilen bir maddedir. Bunu gelenek haline getiren Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kan bağışı kampanyası düzenleyerek toplamda 3600 ünite kan bağışı toplamış ve Türk Kızılayı’na bağışlamıştır. Bugün bunun 11.’sini düzenliyoruz ve inşallah vatandaşlarımızın katkısıyla 4000’i geçmeyi planlıyoruz. 900’e yakın katılımcı olmasını bekliyoruz. Okul bazında toplam 480 öğrencimiz var ve bunların 200’ü bu kan bağışı kampanyasına katıldı.”dedi.

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, her sene düzenli olarak yaptıkları kan bağışı kampanyasından dolayı teşekkürlerini ileten Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Ünal Keskinoğlu: “Öncelikle Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bizleri her sene bu güzel çalışma ve yoğun katılımlı bir ekiple ağırladıkları için çok teşekkür ederim. Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu konuda önde geliyor ve tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. 582 ünite kan ile bundan bir kaç sene önce Türkiye rekoru kırmışlardı. Bu zamana kadar yapmış oldukları 3600 ünite kan bağışıyla da zaten katkılarını göstermiş bulunmaktalar. Bu 11. kan bağışı organizasyonu ve İnşallah hedefimiz 600 ünite kan bağışını geçmektir. Kan tek kaynağı insan olan bir yaşamsal sıvıdır. Bu konuda tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır dolayısıyla tüm halkımızı bize destek olmaya ve kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-