eskort samsun

ÜNYENETHABER

NUMAN KURTULMUŞ ‘DÜNYA BİR DAHA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’

NUMAN KURTULMUŞ ‘DÜNYA BİR DAHA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’
08 Nisan 2020 - 0:36

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs süreci sonrası ülke ve dünya olarak gelinebilecek durumlara ilişkin açıklamalarına yer verdiği videoyu paylaştı. 

“Her şerden bir hayır doğar”  diyen Kurtulmuş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi,

“İnsanlık hiç şüphesiz bu küresel salgını geride bırakacak. Korona belasından hep beraber insanlık âlemi olarak kurtulacağız. Ama şimdiden hemen hemen kesin olan bir şey var, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dünyanın ekonomik ve siyasal sistemi bu haliyle bundan sonra devam etmeyecek. Çünkü bu salgın dolayısı ile bir kez daha gördük ki Birleşmiş Milletler’in, Güvenlik Konseyi’nin, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Uluslararası Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin, Dünya Gıda Örgütü’nün, bütün bu kurum ve kuruluşların Avrupa Birliği’nin, NATO’nun, hiçbirisinin bir fonksiyon icra edemediğini böylesine önemli bir küresel Bela’nın karşısından adım atılmadığı görülmüştür.

Dolayısıyla bundan sonraki dönemde bu belayı insanlık savdıktan sonra şöyle bir sorunun üzerinde odaklanacak; Bundan sonra paylaşımcı, adil, eşitlikçi, adaletçi ve kamu fikrine dayalı bir küresel sistem nasıl kurulabilir? Bu küresel sistemin kurum ve kuruluşları nasıl yeniden şekillendirilebilir ya da yeni kuruluşlar nasıl kurulabilir tezi üzerinde insanoğlu kafa yoracak.

Mevcut düzenin bütün kurum ve kuruluşları bir şekilde değişeceği gibi esas itibariyle uluslararası sistemi kuran paradigma değişecek.

Bunun için bizim öteden beri söylediğimiz “Yeni Bir Dünya Sistemi” açık ve hakkaniyete dayalı bir yeni dünya sisteminin kurulabilmesi için ‘Dünya Beşten Büyüktür’ sloganıyla dile getirmiş olduğumuz o çabayı Türkiye olarak çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağımız bir çalışmanın içerisine girmek mecburiyetimiz var. Her şerden bir hayır doğar.

Böylece bütün insanlık doğulular, batılılar, kuzeyliler, güneyliler, zengin ülkeler, fakir ülkeler, bütün ülkeler bu sorunun üzerine odaklanacak ve yeni bir çıkış yolu hakkaniyetli, adaletli bir dünya sisteminin kurulabilmesi için görüşlerini bir şekilde ortaya koyacak.

Türkiye’ye bu konuda öncü olmak düşer ve inşallah şu belayı savdıktan sonra hep beraber Türkiye olarak bilimin ışığında, bizim medeniyetimizin aydınlığında bu istikamette yolumuza devam edeceğiz ve insanların sorunlarını çözecek yeni teklifleri gündeme getireceğiz.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-