eskort samsun

ÜNYENETHABER

Korona Altını ve Dövizi Nasıl Etkiledi ?

Korona Altını ve Dövizi Nasıl Etkiledi ?
16 Nisan 2020 - 3:00

Ünye Kuyumcular Birliği Başkanı Nuri Kumaş, tüm Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüsün para piyasalarına, altına ve yatırımcılara olan etkisi hakkında konuştu.

Altının güvenli liman olduğunu ve Dünya çapında yatırım olarak tercih edildiğini belirten Kumaş, virüsün piyasalara olan etkisinden de bahsetti. Mesai saatlerinde düşüş olduğunu ve haftanın 3 günü çalıştıklarını belirten Kumaş, vatandaşların sakin kalmasını ve tedbirlere uyması gerektiğini ifade etti.

Altın ve Dövizde hareketlenme var

Çeyrek altının 645 lira olduğunu ve dövizde de ciddi anlamda hareketlenmelerin olduğunu belirten Ünye Kuyumcular Birliği Başkanı Nuri Kumaş konuşmasında, “Öncelikle herkese sağlıklı yaşamlar diliyorum. Virüsün altına etkisi ciddi anlamda takılarda dip noktasına varacak derecede etkili oldu. Virüs ile beraber her zamanki gibi güvenli liman altın oldu. İnsanlar dünya çapında yatırım olarak altını tercih ettiler. Şuan da bir miktar yükseliş var ve külçe altın 370-380 bandında geziyor. Buralardan belli bir zaman sonra iki üç ay sonra 350 rakamlarına öngöreceğini düşünüyorum.

Altının güvenli liman olduğunu söylemiştim.

Bundan sonra ki safhada insanlar ihtiyacı kar olanı bozdursunlar ve güvenli liman olarak altında kalsınlar. Virüs ile beraber bizim hiç beklemediğimiz hiçbir piyasanın beklemediği bir durumla beraber virüs nedeniyle biz kuyumcuların mesai saatlerini ciddi anlamda düşürdü.

Haftanın 3 günü çalışabiliyoruz.

Pazartesi, Çarşamba, Perşembe buda koruma ve korunma anlamında kendimizi izole ediyoruz. Mağazalarımızı ultra titizlikle hijyen ettiriyoruz. Şuan da etrafımızda meslektaşlarımız gerek mağaza sorumlusu gerek patron gerek personel babında hiçbir hastalığa hiçbir olumsuz vakaya rastlanmamış durumda. Bu da bizim için ciddi derecede sevindirici. Umarım diğer meslek dallarında da kimsenin sağlık problemi yoktur. Dünya olarak dua etmek lazım bu virüsten bir an önce kurtulmak lazım.

Düğünler nişanlar ertelendi

Ramazan öncesi sıkıştırılmış sezon dediğimiz ufak sezonlar bitmiş oldu. Takı dip noktasında. İnşallah bu günler geçince de bütün herkese hizmet etmeye ben ve arkadaşlarım hazırız. Döviz ile ilgili ciddi bir türbülasyon var. Ciddi anlamda hareketlenmeler var.

Panik yapmayın

Çok değerli müşterilerimiz çok değerli yatırımcılarımız lütfen panik yapmayın. Lütfen herkes mümkün olduğu kadar evinde kalmaya devam etsin. Biz bir telefon kadar yakınız kapalı olduğumuz günler ve saatlerde acil durumlarda hizmet etmeye hazırız.

Altın 358-360 bandında 22 ayar bilezik satışımız var ve 327-330 bandında alışımız var. Cumhuriyet Ata 2400-2600 bandında alış satışımız var. Çeyrek altın ise 645 liradır.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-