eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDULU İŞÇİLER AİLELERİNE KAVUŞUYOR

ORDULU İŞÇİLER AİLELERİNE KAVUŞUYOR
16 Nisan 2020 - 11:40

COVİD19  virüsü Nedeniyle Makedonya’da mahsur kalan  ‘’ 20 Ordulu, 5 Samsunlu ve 1 de Afyonkarahisarlı’’ işçinin bugün karantina süresi bitiyor.

Korona virüsle mücadele kapsamında 2 nisan 2020 tarihinde  yurt dışından  yetkilileri tarafından karayolu ile Bulgaristan- Edirne üzerinden Türkiyeye getirilen Bursa Nilüferde  , Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Emir Sultan Er Öğrenci Yurdu’na yerleştirilenişçilerimizin 14 Günlük karantina Süresi doldu.Terme Samsun nüfusuna kayıtlı Serken KARA adlı vatandaşımız kaldıkları ortamdan görüntüler sunarak  muhabirimize karantina süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Serkan Küçük( Terme –SAMSUN ) : 

‘’26 mart 2020 tarihinde sosyal medya üzerinden durumumuzu paylaştıktan sonra. Makedonya büyük elçiliği görevlileri bizimle iletişime geçti. 2 Nisan  2020 akşamı Karayolu ile otobüsle Makedonya’dan Bulgaristan’a oradan  Edirne ‘den  Türkiye’ye giriş yaptık .

Daha sonra Edirne’den yine karayolu ile Bursa Nilifer’de bulunan öğrenci yurduna yerleştirildik.Her birimiz karantina kuralları gereği ayrı odalara kaldık. Sunulan hizmet ve yakın ilgiden dolayı çok memnunuz.Odalarımızda tuvalet, banyo, buzdolabı, çalışma masası, kişisel bakım ve temizlik malzemelerinin bulunup İnternet hizmetide sağlanmaktaydı. Doktor ve sağlık çalışanlarının sürekli hazır bulunmaktaydı.’’

‘’Bizi burada misafir eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Makedonya Konsolosluğu çalışanları ,  bizimle yakından ilgilenen Dış İşleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran Bey e, Makedonya’daki süreçte sesimizi duyuran ve Devlet Yetkilileri ile iletişimimizi sağlayan Ordu Ünye’den Saygın Yıldırım Bey ‘e ve Çakır Medyaya teşekkürlerimizi sunarız. Allah hepsinden razı olsun’’

Yetkililerden alınan bilgiye göre Bugün 14 gün süreyle karantina/gözetim altına süresi dolan ve Son sağlık kontrollerinden geçen işçiler ,İçişleri Bakanlığının belirlediği toplu taşıma araçlarındaki yolcu kapasitesi kurallarına dikkat edilerek memleketlerine gönderilecekler.

İşte işçilerimizin isim listesi :

Tuncay Gazel , Ordu  29

Cihat Uygun ,Ordu24

Sami Bildik ,Ordu40

İmdat Gazel , Ordu  31

Özcan Kuşkaya,Ordu 27

Uğur Kuşkaya,Ordu 31

Musa Ergünce,Ordu 27

Fatih Ergünce,Ordu 23

Cengiz Ergünce,Ordu 29

Volkan Karasu ,Ordu23

Sedat Dirhemsiz,Ordu 24

Ali Belli ,Ordu 48

Niyazi Dilden ,Ordu 48

MevlütDilden ,Ordu 44

İrfan Dilden ,Ordu 42

SalimDilden ,Ordu 27

Abdullah Ertorun,Ordu 24

İsmail Seçkin ,Ordu  41

Rüstem Yeniyol,Ordu40

Nurettin Çanka,Ordu43

Serkan Küçük  ,Samsun 35

Cevat Uzunyurt,Samsun 32

Yakup Çetin ,Samsun 46

İsmail Kızıl  ,Samsun 43

Cemil Çelik ,Samsun  45

Mücahit Yaşar ,Afyon 29

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-