eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE 23 NİSAN’A HALK SAHİP ÇIKTI

ÜNYE’DE 23 NİSAN’A HALK SAHİP ÇIKTI
24 Nisan 2020 - 16:29

Covid-19 gölgesinde Ünye’de sönük geçen resmi kutlamaların aksine vatandaş evlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutlayarak Cumhuriyete ve değerlerine nasıl sahip çıktıklarını göstererek bazı siyasilere mesaj yolladılar.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINDA SİYASİLER SINIFTA KALDI.

Türkiye Büyük millet meclisi 100. Kuruluş yıl dönümü münasebeti nedeniyle anlamı ve önemi daha da artan bu yıl ki  23 Nisan kutlamalarına protokol ilgi göstermedi.Bu duruma en büyük etken Covid-19 olurken , ev sahibi konumdaki Ünye kaymakamın ve Ünye belediye başkanın törenlere katılım sağlamayışı da tuzu biberi oldu.

Ünye’de  saat 09’da Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan  törende Ünye kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in, Ünye belediye başkanı Hüseyin Tavlı’nın yer almaması ve protokoldeki  törene ilgisizlik kentte memnuniyetsizlik yarattı.

ATATÜRKÇÜLÜĞÜ KİMSEYE BIRAKMAYANLARDA BOŞ ÇIKTI

Alternatif kutlamaları ile bayramları bir gün önce kutlamayı adet haline getiren , her platformda Atatürk ilke ve inkılaplarını dilinden düşürmeyen, Atatürk  sevdasını kimseye bırakmayan başta CHP Ünye İlçe Başkanlığı, İYİ Parti Ünye İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ünye Şubesi,Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi de bu önemli günde ortalıkta gözükmeyerek değer yargılarını açıkça ortaya koymuş oldular.

SİYASİ VE YÖNETİCİLERİN SAHİP ÇIKAMADIĞI BAYRAMA HALK SAHİP ÇIKTI

Günboyu ortalıklarda görünmeyen koltuk sevdalılarının ,Atatürk sevdalılarının aksine halk 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’na sahip çıktı ve evlerinde de olsa doyasıya kutladı.

Ünye sokaklarındaki sessizliği ,evlerdeki balkon ve pencerelerden gelen kutlama sesleri bozdu.Evlerinden marşlar ,şiirler okuyan vatandaşlar ,şartlar  ne olursa olsun Türk insanlık değerlerine ne kadar sahip çıktığını gün boyu gözler önüne serdi.

İLGİSİZLİK TEPKİLERİ ARTIRDI

Gazetemizi  arayan binlerce kişi ”Covid-19 tedbirleri kapsamında meydanlarda olamasak da bu önemli günü evlerimizde  balkonlarınız da coşkuyla yaşadık yaşatmaya çalıştık”dediler.

”Corona virüsü bahane ederek bu önemli günde ortalıklarda gözükmeyenlerin ve kontrollüde olsa etkinlik yapmayanların gerçek niyetleri de böylece ortaya çıkmış oldu.

İşlerine nasıl geliyorsa  o bahaneleri oluyor diyen vatandaşlar,sözlerine söyle devam ettiler ‘’.Bugün virüsü bahane ederek meydanlarda ve sokaklarda en azından temsili de olsa bulunmayanlar, işlerine geldiklerinde her ortamda sosyal mesafe kuralı fark etmeksizin yan yana gelebiliyorlar.

Öyle ki her gün hizmetleri teftiş edebiliyorlar,toplantılar düzenleyebiliyorlar , hatta yemeklerde bile beraber olabiliyorlar bunları biliyor,görüyoruz.

Bizler isterdik ki, sosyal mesafe kuralını uygulayarak  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş bu güne halk kadar onlarda iştirak etsinler.

Perşembe,İkizce, Fatsa  ve diğer birçok şehirde bunlar yapıldı. Bu Ünye’de de yapılabilir miydi ? Evet, yapılabilirdi. Ama neden yapılmadı sorusunu muhataplarının cevaplaması gerekir.

Biz halk olarak yapılanı da yapılmayanı da unutmayız.Bu özel güne kayıtsız kalarak o koltuklarda oturan sağcısı ,solcusu kim varsa ayırt etmeksizin esefle kınıyoruz”diyerek tepkilerini dile getirdiler.

HAFTA İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER

SÖZÜM ONA ATATÜRKÇÜLERİ ESKİ GÖRÜNTÜLERİ

VE 23 NISAN 2020 UNYE MEYDAN GÖRÜNTÜSÜ VE ŞEHİRDE HALKIN ÇOSKUSU

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-