eskort samsun

ÜNYENETHABER

SOBİ DENİZDE Kİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

SOBİ DENİZDE Kİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
27 Haziran 2020 - 17:09

Yaz mevsimi ile beraber plaj sezonu açıldı. İnsanlar serinlemek,güneşlenmek ve hoşça vakit geçirebilmek için kumsallara akın ediyor.Ünye turizm işletmecileri dernek Başkanı Adnan Sobi ,başlayan yeni sezonda üzücü olaylarla karşılaşmamak için vatandaşlara RİP AKINTISI uyarısında bulundu.

Başkan Sobi’nin konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama şöyle;

Ünye Turizm işletmecileri Derneği olarak kuruluş amaçlarımızdan olan ve güvenli turizmin olmazsa olmazı uyarıcı ve doğru yol gösterme çalışmalarımızdan, denizlerimizin güvenlik durumu hakkında aşağıda belirttiğimiz açıklamanın dikkate alınmasını can güvenliğiniz açısından önemli buluyoruz.
Karadeniz sahilinde rip akıntısı(çeken akıntı) nedeniyle boğulma riskinin olduğunu ve boğulmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiriz.

-Boğulma olayları daha çok kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geliyor.
Denize girecek kişilerin özel güvenlikli Plajlarımızı ve kontrollü bölgeleri veya Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından altyapısı hazırlanmış, halk Plajlarını tercih etmesi gerekmektedir. Maalesef boğulma riski ve olumsuzluklar, kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geldiğine dikkat çekmek istiyorum. Ünye’mizdeki alt yapısı hazır, güvenlikli plajlarımız; Çınarsuyu, Sahilköy, Kadınlar plajı, Gölevi, Uzunkum, Kırkevler ve Mavi Deniz Plajıdır. Diğer plajlarımızda güvenlik ve altyapı olmadığından tercih edilmemesini öneriyoruz. Özellikle Fatsa halkının, çevre ilçelerimizin ve tatilcilerimizin büyük bir kısmının tercih ettiği Kavaklar Plajında Ordu Büyükşehir Belediyemizin hiçbir tedbir almamış olması düşündürücü bir durumdur. Kavaklar Plajının acilen Büyükşehir Belediyemiz tarafından alt yapı ve Güvenlik tedbiri alması hayati önem taşımaktadır.
“Son yıllarda boğulma olaylarının kontrollü bölgeler dışında arttığını gözlemliyoruz. Kadınlar Plajı ve alt yapısı hazır halk Plajlarının donanımlı hale getirilmesi de önemli. Bu çalışmaları bizler hem işletme hem de dernek olarak destekliyoruz. Turizmin en önemli noktası güvenliktir. Buraya gelen yerli veya yabancı turistlerimiz kendini güvende hissederse burada kalma süresini uzatır. Plaj işletmelerimiz, pandemi dolayısıyla hijyen kuralları çerçevesinde hazırlıklarını tamamlamış, güvenli ve donanımlı bir şekilde yeni turizm ve deniz sezonuna hazırlanmışlardır. Amacımız misafirlerimizi en güzel bir şekilde ağırlamak ve uğurlamaktır.
Adnan SOBİ
ÜNTİD Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-