eskort samsun

ÜNYENETHABER

İl Sağlık Müdüründen Umutlandıran Açıklama

İl Sağlık Müdüründen Umutlandıran Açıklama
15 Aralık 2020 - 23:30

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kasapoğlu, “Hastane yükümüzün artmaması adına hastalığı yerinde baskılamak için her akşam vakaları tek tek değerlendirerek elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 

GİDİŞAT OLUMLU

Eski nazaran alınan önlemlerle beraber vaka sayılarında azalma gerçekleşti. Her şey kontrol altında ve veriler düşmeye başladı.Ama rehavete kapılmamalı ve tedbirleri elden bırakmamalıyız.

İnsanlar kurallara uymalı, gerekmedikçe evden çıkmamalılar. . Vatandaşlarımıza cenazelere gitmemeleri hakkında çok uyarı yapıyoruz ancak uyarılara rağmen gidiyorlar .

YAŞLILAR GENÇLERDEN UZAK DURMALI

Burada en riski grup yaşlılarımız onlar kendilerini özellikle genç kuşaktan korumaları lazımdır.  Hastane yükünü arttıran yaşlı insanımızdır. Çünkü yaşlıların durumları birden ağırlaşabiliyor ve ciddi boyutlara ulaşıyor. 

YOĞUN BAKIM SERVİSLERİNİ ARTIRDIK

Yoğun bakım sayılarını pandemiden itibaren %70 arttırdık. 110 tane yatak ilave ederek ,Ordu’da toplam 450 tane yatak kapasitesine ulaştık. Çalışmalarımız hiç durmadan devam ediyor. Halkımızın desteğiyle bu işin üstesinden geleceğiz ,biraz özveri ve sabır gerekiyor.

İnsanımız birlikte çalıştıkları veya en azından son 5 gün yakın ve maskesiz beraber olduğu kişileri filyasyon ekiplerimize bildirmeleri çok önemli, bu konuda destek bekliyoruz”DEDİ.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-