eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Balkanlıoğlu, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonu Sporcuyu Ödüllendirdi

Vali Balkanlıoğlu, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonu Sporcuyu Ödüllendirdi
14 Temmuz 2015 - 10:49

IMG_1350

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında  3. olan  7 yaşındaki  Tarık Kabul’u altınla ödüllendirdi.

 yunus_emre-21-214x30044
Gençlik  Hizmetleri ve Spor İl Müdürü   Mustafa Genç, Ordu Satranç İl Temsilcisi Önde Zafer Fazla ve Azdur Satranç Kulübü Başkanı Zeki Demircan’ı makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, 24 Haziran-3 Temmuz 2015 tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilen  ve 7-9-11-13-15-17 yaş kategorilerinde yapılan  2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Avrupa üçüncüsü olan  Altınfındık   İlkokulu öğrencisi  ve  AZDUR Satranç Kulübünün sporcusu  Tarık Kabul ‘u başarısından dolayı tebrik etti.

Satrançın bir beyin sporu olduğunu söyleyen Vali  Balkanlıoğlu, ”Büyük komutanların savaş taktiklerini satrançla geliştirdiği söylenir. Yani 8-10 hamle sonra başınıza ne geleceği planlamak ya da rakibinizi nasıl mat edeceğinizi plan haline getirmek, her hamlenin 3-5 basamak ilerisini görebilmek, bir yetenek tecrübe ve donanım gerektirir” diye konuştu.

“Satrançtada son dönemde bizde de gelişmeler var. Gönüllü hocalarımız ilgileniyorlar. Ordu’dan çocuğumuz Avrupaimg288 üçüncüsü oldu. Umarız saatlerce zeka geliştirmeyen oyunlar bırakılır, kahvehanelerimiz kıraathanelere dönüşür  ve satranç ön plana çıkar” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Satrancın, alzheimer gibi birçok hastalıklara faydası olduğu söyleniyor. Bulmaca çözme, satranç oynamak, beyni devamlı zorladığı için çalışan organ daha da güçleniyor” şeklinde konuştu.

 Satranç   çalışmalarını  6 yaşından itibaren  Azdur Satranç Kulübünde  eğitimlerini  alarak sürdüren Tarık Kabul, 9 tur üzerinden oynanan şampiyonada  tek yenilgisini  tüm maçlarını kazanan Bulgaristanlı sporcu Ivanov  Svetlen’den aldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-