eskort samsun

ÜNYENETHABER

ASIM SUYABATMAZ ”SAYIN GÜLER İLE ÇALIŞMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORUZ”

ASIM SUYABATMAZ ”SAYIN GÜLER İLE ÇALIŞMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORUZ”
08 Mart 2021 - 0:50

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz A52 TV ekranlarınad açıklamada bulundu.

Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz’a Ünye ve Ordu hakkındaki çalışmalar hakkında açıklamaları şöyle;

“Ünye’de doğdum, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi burada tamamladım. Üniversite sınavını Ankara Bilkent’i kazanarak Endüstri Mühendisi olarak mezun oldum. İstanbul’da firmalarda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra memleketime buraya döndüm.

Buraya dönmek kararı benim için kolay olmadı. İki oğlum ve eşimle İstanbul’da yaşamak güzeldi. Şunu belirtmek isterim ki ben Ünye’den 45 gün bilemediniz 2 ay uzak kalmışımdır. Ben sık sık üniversite dönemimde de olsa sürekli gelirdim. Ben buraya hizmet edecek ve hem üniversite de hem de şirketlerde çalıştığım tecrübeyi memleketim için kullanabileceğim için bir fırsat çıktığında hiç düşünmeden kabul ederim.

TARIM VE HAYVANCILIK ÖN PLANA ÇIKSA DA HİZMETLERİMİZ ÇOK

Öncellikle şunu söylemek isterim ki çok yoğun bir tempo içeresinde çalışıyoruz. Belediyecilik ve yerel yönetim tamamen ekip işidir. Başkanımız çok güzel bir ekip kurdu, onun vizyoner geçmişinden yararlanarak başkanımızın doğrultusunda çok hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Tarım ve hayvancılık politikalarımız öne çıkmış ve dikkat çekiyor olabilir fakat biz diğer işleri de çok hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.

Geldiğimizden itibaren sadece Ünye’de 100 km asfalt yol yaptık. Şu anda 850 kilometreye yakın hatta aşan asfalt yapımı sağladık. Sadece OBB değil diğer dairelerimiz de çok hızlı bir şekilde ilerliyor.  

SAYIN GÜLER İLE ÇALIŞMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORUZ

Sayın Doktor Mehmet Hilmi Güler gerçekten vizyonu olan hatta dünyada birçok şirkette üst düzeyde yöneticilik yapmış birisidir. Dolayısıyla bazı konuları öngörebiliyor.

İlk geldiğinde 4 bin damızlık koyun ve damızlık kaz dağıtımından sonra Ordu’da şu anda 20 bin tane kaz var. Satışları kanallarını açtık ve sonra sözleşmeli tarımı yerine koyduk, şu anda kurduğu tarım şirketi vasıtasıyla bunların pazarlamasının satışını sağlıyor. Bu da dolasıyla kırsal kalkınmayı doğrudan destekleyen bir hamle ve kendi kendine yeten bir Ordu oldu. Düşünün ki pandeminin çok katı bir dönem ve sınırların kapatıldığı bir dönem geçirdik. Allah korusun ama diyelim ki bu süreç uzadı ve sınırlar yeniden kapandı kendi kendimize yetecek durumdayız.

ÇÖP VE AYRIŞTIRMA SORUNUNU HALLETTİK

Bu konu Ünye’nin kanayan bir yarasıydı. Bende misafirimi getirirken özellikle o bölgeden aracımla geçerken misafirimi lafa tutuyordum etrafa bakmasın diye. Ünye’nin tam giriş kapısının orada böyle bir çevre kirliliği olur diye kendimize de sorduğumuz bir soruydu. Başkanımız da gelir gelmez bu konuya neşter vurarak üzerini kapatarak rehabite etmiş oldu. Orada yaptığımız çalışmalardan bahsedersek tamamen üzeri toprak ile örttü ve içeresine gaz borularını örterek önlem alınmış oldu şu anda gazın çıkması bekleniyor. İşlemler bittikten sonra da tamamen büyük ve kullanacak bir arazi meydana geldi.

Biz çöpü üçe ayırıyoruz. Geri dönüşebilir çöp, enerji madde olabilecek çöpler ve organik çöpler var. Organik maddelerin tamamı İlküvez’e depolama alanına gidiyor. Geri dönüştürebilir ürünler geri dönüştürme ayrıştırma fabrikalarına gidiyor. Yanıcı ürünler ise yanmak üzere satılıyor. Çimento fabrikası almıyorum dese bile ,alacak olan fabrika çok çünkü yanıcı madde. Tıkır tıkır işleyen bir sistemimiz var diyebilirim.

ENERJİ YATIRIMLARINA DEVAM EDECEĞİZ

Enerji konusunda en büyük avantajımız eski enerji bakanı olmuş bir başkanımız var. Dolayısıyla enerji üretebilir kaynaklara çok hâkim bir durumdayız. Sayın Başkan göreve gelir gelmez rüzgâr santralleri ile girişimini yaptı. Ordu’da bulunmayan 3 tane rüzgâr gülü Akkuştan elektrik üretiyor. Hiç olmayan bir şey de OSKİ’nin tazyikli su hatlarına jeneratör ve motor koyarak buradan elektrik üretimi sağlıyoruz. Barajların su kapasitesi attırılmış durumdadır. Başkanımızın burayla ilgili çok ciddi bir projeleri var. Bu konu hakkında biraz zaman ve vakte ihtiyaç var.    

EN BÜYÜK YATIRIMIZ YOLA

Yaptığımız en büyük yatırım yollarımız. Çünkü sokağa çıksak ve sorsak ne beklentileriniz var diye çoğu su ve yol diyecektir. Yollara yatırım yapmamız şarttı. Yol çalışması için akabinde 95 tane iş makinası almış olduk. Şu anda hepsi arazide ve göremiyoruz. Büyük bir coğrafya da çalışıyoruz. Başkanımızın ortaya koyduğu vizyon şu, diyor ki buradan Ünye’den Akkuş’a bir saatte gidiliyor ama Akkuş’a yarım saatte gidilirse Akkuş’un değeri artacak. Dolayısıyla biz Ordu’nun hem konforunu hem de değerini arttırıyoruz. Biz hep bu yaklaşımla yaklaşıyoruz.

Ordu’da yaşayan nüfus %40 ve üzeri bize şunu getiriyor, kırsal ve şehirin bir arada yaşadığı köylere gün içinde çıkıp gitme gibi bir olayı var. Yolları ne kadar yaparsak şehir merkezlerinde trafik yükü doğuyor .O yüzden yol çalışmamız devam edecek.

SANAYİ SİTESİ YETMİYOR

Geçen haftalar da Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldi, tüm ilçeler üzerinde ciddi toplantılar yapıldı. Toplantılar neticesinde buranın bir kentsel dönüşüme girme durumunun olduğu söylendi.

Sanayi sitesinde sorunlar vardır. 1. sorun kapasitesini arttırmak isteyen kapasitesini arttıramıyor, 2. Sorun sanayinin dışında sanayi kadar daha bir esnaf var. Küçük sanayi sitesinin yetmediği aşikâr duruma geldi. Sanayilerde şu tip bir model izleniyor, sanayi kooperatifi üzerinden esnaflar bir araya geliyor taşınmaya kara veriliyor.

Bakan beyin geldiğinde bize söylediği şuydu “konuşmalar, istişareler başlayabilir. Buradaki ana yapı aslında sanayi kooperatifi, bizim destekleyici olmamız bu konuda çok önemli, ki bunun talimatı geldi. Bizde bu noktada büyükşehir olarak her türlü imkânı vermeye hazırız. Ünye’de birlik olma durumu, sanayide de birlik olma durumu olduğunda sanayinin dönüşümü oldukça iyi olacaktır. Esnaflarımızın diyalog halinde, birlik olup buradan çıkalım artık demeleri gerekiyor.

LİMAN OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN

Liman da başlayan büyük yatırım konteynır depolama oluşturulmasıdır. Burada çok ciddi bir alan kazanımı olacak ve genişletilme yapılıyor. Son geçtiğimiz mecliste de bir iş birliği protokolü yaptık Ünye Belediyesi ile birlikte ve buranın depolama alanı şu anda yapılmaya başlandı.Yani oranın dolgu alanı artık yapılıyor. Hem bahsettiğimiz Ünye Konteynır Limanının büyük adımı atıldı diyebiliriz.

Ben mühendisim, mühendisler ikna etmeye çalışmaz ispat ederler. Dolayısıyla bizim ispatımızda rakamlar ve teknik veriler. Teknik veriler kim ne derse desin bu limanın Ünye de olmasını işaret ediyor.

AKKUŞ YOLUN UNUTULMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Sürekli dile getirilen bir konu Ünye- Akkuş- Niksar yolu dile getiriliyor. Hatta ulaştırma bakanımızda hem buraya geldiğinde hem de Niksar tarafında yaptığı açıklamalarda destekleyici, bunun yanında şu da var bir Akdeniz-Karadeniz yolu yapım aşamasında ve çok az bir miktarı kaldı. Bu miktar Altınordu-Mesudiye arasında sanıyorum 10 kilometrelik bir alan kalmıştır. %90-95’i tamamlanan bir yol var şu anda ve bir işi tamamlamadan diğerine geçmek ya diğer işte yarımlık yaratabilir ya da bu işte yarımlık yaratabilir. İşin sonuna gelmiş bir nokta var.

Biz diyoruz ki bu yol tamamlansın sonuçta Ordu’ya kazandırılan bir yol, bu yolun yapılmaması kaçınılmaz.Yol elle, tırnakla , kazmayla, kürekle açılmış tarihli bir yol bu yolun unutulması, yapılmaması mümkün değil.

EN ÇOK HİZMETİ HANGİ İLÇE ALIYOR?

Benim sorumluluğunu üstlendiğim ilçeler 8 ilçede bulunuyor. Bütün ilçelerimize aynı şekilde yatırımlar sürüyor. Hiçbir ilçedeki yatırımın rakamsal olarak boyutunu bir adım önde diye nitelendiremem, mutlaka bir ilçe diğerlerinden bir adım fazla yatırım almıştır ama yarın diğer bir ilçeye yapacağımız yatırım onu bir adım önüne geçer. Biz burada ilçelerimizi yarıştırma içerisindeyiz.

Kulislerde dolaşan dedikodulara hiç girmek istemiyorum. Ben buraya asıl gelme amacımı düşünerek çalışmalarımı sürdürüyorum. Yaptığım işlerde her zaman memleketimi ön plana koymayı hedefledim. Memleketime faydalı olacak bir projem varsa o yolda kesinlikle ilerlerim.” dedi.

       

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-