eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN OĞUZ AŞILAMA SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ

BAŞKAN OĞUZ AŞILAMA SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ
24 Ocak 2021 - 23:29

Türkiye Sosyalist Partisi Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz korona virüs aşısıyla alakalı olarak A52Tv ekranlarımızda özel röportajda şu ifadelere yer verdi;

Oğuz“Bütün dünyada en önemli gündem covid 19 virüsüne yönelik aşı çalışmalarıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Aralık’ta aşının başlayacağını söyledi. Aşı için çeşitli rakamlar söylense de daha sonrasında 3 milyon aşı gelecek bilgisi verildi. Bu süre zarfında 6-7 bin civarı vatandaşımızı kaybettik. 3 milyon aşı kanaatimize göre yetersiz, çünkü önce sağlık çalışanlarına ardından 65 ve 85 yaş üstü vatandaşlara yapılacağı söylendi. Biz bu aşının yetmeyeceğini takviye gelse bile yetersiz olduğunu düşünüyoruz.

Gelişmiş metropol ülkelerde aşı merkezleri oluşturuluyor. Burada sistematik olarak aşı nasıl korunuyor? Bu aşının uzmanlar tarafından yapılması gerekiyor. Çünkü alerjik bir reaksiyon gösterebilir.

Türkiye’de 15-16 yaşındaki gençlerinin aşı olmaması gerektiğini söylüyorlar. Gelişmiş ülkelerde ki bilim adamları ise bütün insanların aşılanması gerektiğini söylüyor.

Sağlık Bakanlığı, saraya ve iktidara bağlı yaşadığı için orada alınan talimatlar neler ise ona göre çalışmalarını yürütüyor.

Vatandaşlarımız hala virüs tehdidiyle karşı karşıya, bu durum küçük esnafı da olumsuz yönde etkiliyor. Devletimizin esnafa somut bir desteği yok ve 500-700 TL gibi cüzi rakamlarda maddi destek verdiler. Bizler reddettik çünkü o miktarlar çalışmayan esnaflara yetecek ölçüde değildir.

Bizler, Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı her aşıya sıcak bakıyoruz. Ben Türkiye Sosyalist Partisi Ünye İlçe Temsilcisi ve başkanı olarak aşıya asla karşı değilim. Ak Parti ve saray iktidarı sıra beklemeden önce milletvekillerine, yandaşlara ve kendilerine yakın olan insanlara aşılama yaptırılıyorlar. Hangi aşıları yaptırdıklarına dair ise bir bilgimiz yok. Önce risk grubunu oluşturan kesimin aşının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında da milletvekillerinin yaptırması kanaatindeyim.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-