eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK ÜRETİCİSİNE 2 HİBE PROJE DAHA

FINDIK ÜRETİCİSİNE 2 HİBE PROJE DAHA
03 Mart 2021 - 23:22

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün ortaklaşa yürütüğü “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Ordu İlimiz genelinde “Fındıkta Cep Teras Uygulama Projesi” ve “Sıra Arasına Ocak Dikim Yöntemiyle Fındık Bahçeleri Yenileniyor Projesi” uygulanacak.

“Fındıkta Cep Teras Uygulama Projesi” kapsamında 1 dekar için 200 adet kazık ve 100m² kafes tel hibe olarak verilecek.

“Sıra Arasına Ocak Dikim Yöntemiyle Fındık Bahçeleri Yenileniyor Projesi” kapsamında 1 dekar için 200 adet fidan ve dikim esnasında kullanılmak üzere 20 litre humik asit hibe olarak verilecek.

“Fındıkta Cep Teras Uygulama Projesi” için,

Bahçenin tesis edilmesi üreticiler tarafından yapılacaktır. Ortalama 3 dekar bahçe kurulumu ve meyili %10 -%45 arasında olan bahçeler dikkate alınacak.

Proje sınırlı alanda uygulanacığından bahçe seçimlerinde bahçenin konumu ve görünürlüğü belirleyici kriter olacaktır.

“Sıra Arasına Ocak Dikim Yöntemiyle Fındık Bahçeleri Yenileniyor Projesi” için;

Projenin amacı yaşlanarak verimden düşen fındık bahçelerinde kademeli olarak bahçenin gençleştirilmesi ve bu yöntemin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Bahçenin tesis edilmesi üreticiler tarafından gerçekleştirilecek..Ortalama 3 dekar bahçe kurulumu için başvuru alınacak.. Proje sınırlı alanda uygulanacığından bahçe seçimlerinde bahçenin konumu ve görünürlüğü belirleyici kriter olacaktır.

Projelerden faydalanmak isteyen üreticilerimiz kimlik fotokopisi ile 12.03.2021 tarihine kadar İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-