eskort samsun

ÜNYENETHABER

TARIM SİGORTASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

TARIM SİGORTASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
07 Mart 2021 - 22:45

A52 TV ekranlarında her sabah saat 10:00’da yayınlan İlknur ile Çay Saati programına telefon ile canlı yayın konuğu olan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman fındığın son durumu hakkında bilgiler verdi.

Fındıktaki yanık oranı ve sigorta hakkında bilgi veren Sarıkahraman şu açıklamayı yaptı;

“İnkur’un alt tarafından başlayan Yeniköy ve Dereköyün’de istikametinde giden palanga var. Bu Batıdan başlayarak Doğu Karadeniz’i de kapsayan bir tür doğa olayıdır. Bugün arkadaşlarımız tedbir olarak karantinadan döndüler ve sahaya çıktılar. Ben şahsi olarak daha önce de araziye çıkmıştım çok ciddi oranda yanıklar var. Mesala Tekkiraz ve Bayraktar mahallemizde bir üreticimizin bahçesine %100  yanık oldu. Neticede 1 ton fındığın şu kadarı yanmış diye bir kanıta varacak dönemde değiliz. Araştırmalar ve hesaplar devam edildikten sonra ortaya net bir karar çıkar.

YANAN FINDIK BAHÇELERİNE BAKIM GEREKLİ!

Şöyle açıklamak gerekirse, çiçek açar ama o açan çiçek bu seneye değil gelecek seneye hazırlık verir. Yanan o tomurcuklarda fındık yoncası olmayacak. Üreticimiz mutlak surette yanma durumda olan bahçelerinin bakımlarını yapması noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz.

FINDIK İÇİN 2 AY DAHA TEHLİKELİ ZAMANIMIZ VAR

Vatandaşlar bahçelerde fındık yandıktan sonra sigorta yapmaya gidiyorlar dolayısıyla yanmış olan fındık bahçelerine yapılacak olan sigortaların bir faydası olmayacaktır. Bizim önümüzde 2 ay gibi tehlikeli bir zamanımız var. Yanması mümkün olan yerlerin ayın 11’ine kadar sigortalarını yaptırmalarını da fayda var. Ayın 11’inden sonra yaptırmalarından yine fayda var çünkü doğal afetlerimiz bitmiyor. Devletimiz doğal afetlerle alakalı işleri kafasından çıkardı. Sigorta yapılan araziler üzerinde yardımlar yapılabiliyor. Değerli üreticilerimizin bu konuları dikkate almaları gerekiyor. Bugün bahçede yanmış olan fındık ile alakalı yapılan sigortadan herhangi bir fayda sağlayamaz. Çünkü tarih itibariyle geride kaldı. Bugün itibariyle yapılacak olan sigortalama 10 gün sonra işleme geçecektir. 

ÜRETİCİLERE 170 TL ÖDEME VERİLECEK

2020 icmalleri askıya asıldı ve bu hafta askıda kalacak. Önümüzdeki hafta sonu gibi askıdan inecek. Burada üreticilerimize bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza 170 TL ödeme verecek. Bu ödemelerde Mart sonu gibi geçer diye düşünüyoruz.”

HABERİN AYRINTISINI 16DK-24 DK ARASINDA İZLEYEBİLİRSİNİZ
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-