eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünyeli Şehitler Miraç Kandilinde Anıldı

Ünyeli Şehitler Miraç Kandilinde Anıldı
10 Mart 2021 - 16:41

Ünye Kaymakamlığı, Miraç Kandili nedeniyle Şehit Polis Memuru Harun Ateş ve Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün kabirlerini ziyaret etti.

Şehitlerimizin kabri başında Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün annesi ziyarete gelenlere ikramda bulundu.

“Şehitlerimizin Yakınları Bize ve Devletimize Emanettir”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney yaptığı açıklamada, “Bizler için önemli olan bu gece öncesi bizler de şehit kabirlerini ziyaret ettik. Nasıl peygamberimiz Miraç gecesi arşa yükselmişse şehitlerimiz de vatan, millet ve bayrak uğruna İstiklal Şairimizin söylediği gibi yükselerek arşa ulaşmışlardır. Miraç gecemizin manevi atmosferinde bizler ibadet hükmünde şehit kabirlerini ziyaret ederek, onların bu manevi makamlarından istifade etmek hem de vatandaş olarak bizler için canlarını feda etmiş şehitlerimize minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade etmek istedik. Şehit yakınlarımız şehitlerimizin emaneti olarak bizlere, devletimize emanettir. Biz onları kendi ailemizden görüyoruz. Fırsat buldukça da birşeyleri vesile kılıp hem onlar hem biz bir araya geliyoruz. Ben bu gece vesilesiyle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Miraç Gecemizin ülkemizin birliğine, dirliğine vesile olsun. Dualarımız bu salgın illetinden de başta ülkemiz olmak üzere insanlığın kurtulması yönündedir” diye konuştu.

Olaya Müdahale Ederken Şehit Düştü

Şehit Polis Memuru Harun Ateş Samsun-Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken 2005 yılında bir şahsın cinnet geçirerek eşi ve çocuğunu silahla yaralaması olayına müdahale ederken silahla vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Şehit Kerim Örtücü 2016 Yılında Şehit Olmuştu   

Jandarma uzman Onbaşı olarak Hakkari Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında görev yapmakta olan Şehit Kerim Örtücü 2016 yılı Haziran ayında Hakkari-Çukurca İlçesi Ganizark Tepe Mevkii’nde yürütülmekte olan operasyon sırasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olmuştu.

Kabir ziyaretlerine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Buldukoğlu, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Muhammet Ali Gökkan, Şehit yakınları ve din görevlileri katıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-