eskort samsun

ÜNYENETHABER

”150 Yıl Önce Ünye Sancağı” Sergisi Açıldı

”150 Yıl Önce Ünye Sancağı” Sergisi Açıldı
25 Temmuz 2015 - 9:46

VİDEO HABER

11742763_1679692595585525_7798748855951951157_n

 

24.07.2015 tarihinde Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın da katılı ile Ünye Müze Evinde ”150 Yıl Önce Ünye Sancağı” isimli sergi açılışı gerçekleşti.

Ünye Tarih Araştırma Grubunun öncülük ettiği,  Ahmet Kabayel ve Ahmet Derya Varilci’nin hazırladığı bu sergide Proje Danışmanlığını Osman Doğan yaparken Sergi Danışmanlığını ise, Ebul Faruk Önal, Turgay Özekici, Soner Demirsoy, Selman Soydemir, Mehmet Güneş, Sabri Bacacı ve İrfan Dağdelen yaptı.

Ünye Tarih ve Araştırma Grubu Dönem Başkanı Ahmet Derya VARİLCİ;

yunus_emre-21-214x30044
”Bu sergide bizler Osmanlı belgeleri üzerinde yaklaşık 5 yıldan buyana profesyonel anlamda çalışma yürüten ve bu bilgileri hem Osmanlıca biçimi ile hem de Türkçe şekli ile sunmaya çalışacağız.” diyerek mikrofonu Nadir Eserler Uzmanı İrfan Dağdelen’e devretti.

Nadir Eserler Uzmanı İrfan DAĞDELEN;

”Öncelikle bu serginin bu kadar ilgi görmesinin sebebini 30 – 35 senelik bir çalışmanın birikimi olmasına bağlıyorum. Çünkü bizden önceki büyüklerimiz de bizim üzerinde çalışmış olduğumuz bu tarih araştırmasını sürdürdüler ve bizler onlardan devraldık. Tabi burada Ünye Tarih Araştırma Grubunun ve Ünye ile ilgili araştırmalarda bulunan Sivil Toplum kuruluşlarının da çok önemli katkıları var.” diyerek sergiye ilgi gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

Akabinde bir konuşma gerçekleştiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve böyle bir açılışı gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR;

”Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve böyle bir açılışı gerçekleştirmek dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum ve emeği geçen herkesi en kalbi duygularımla kutluyorum.

Ünye dediğimiz zaman birazcık durmak ve düşünmek lazım. Ünye tarihi kimliğine baktığımız zaman 3 medeniyete ev sahipliği yapmış olan bir yer. img288Bize düşen ise Ünyemizin geçmişini iyi bilip geleceğe nasıl taşıyabiliriz den ibaret olmalı. Bunun için dünü bilmeyenler yarına güvenle bakamayacaklardır. Fakat bizler dünü bilip geleceğe güvenle bakabilen medeniyetler inşa etmek zorundayız ve bununla ilgili bir gayret içerisinde olmalıyız. Onun için sayın Ahmet Derya Varilci o dönemlerde ki eserlerde Ünye ile ilgili problemlerden bir kaç tanesine dem vurdu. Özellikle Ünye Akkuş Niksar yolu Ünye’nin bir İpekyolu’nda bulunması ve bir liman kenti olması anlamında o gün de önemliymiş ve bugün de önemli. Bugün siyasiler olarak bizler bu meseleyi yakinen takip etmeye devam ediyoruz. Şuan ülke yönetiminde bir çok hayali gerçekleştiren bir anlayış var ve en başka Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere o günlerde hayal edilenleri gerçeğe dönüştürmek adına mücadele ediliyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu ve sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-