eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Şeyh’ül Müderris’in Taslızade Yusuf Bahri Efendi Türbesi Açıldı

Ünye’de Şeyh’ül Müderris’in Taslızade Yusuf Bahri Efendi Türbesi Açıldı
11 Haziran 2021 - 13:27

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye’de çevre düzenlemesi ve restorasyonu tamamlanan Şeyh’ül Müderris’in Taslızade Yusuf Bahri Efendi Türbesi yenilenen haliyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ünye’de bulunan Şeyh-ül Müderris’in Taslızade Yusuf Bahri Efendi’nin Kabri ve Haziresinde bulunan 7 adet kabir Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında çevre düzenlemeleri yapılarak restore edildi.

Ordu Valiliği’nin de katkıda bulunduğu çalışmalarla restore edilen ve çevre düzenlemeleri yapılan Şeyh’ül Müderris’in Taslızade Yusuf Bahri Efendi Türbesi bugün düzenlenen açılış programı ile ibadete ve ziyarete açıldı.

Açılışta konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler;

“Bugün burada en verimli şanslılardan biri de Yusuf Bahri Şahzade Efendi çok önemlidir. Burada bu çolak dünya ya rahmetle gelmişlerdir. Bizi bir araya getiren mana çok iyi bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor. Hakka itaat ilme hüviyet ve istişare yeten istişareye dilemekten doğar. Rıza makamlı işiler büyüğü küçüğü aramaz önerdiği makam önemlidir. Ben daha evvel bakanlık yaptım şimdi ise başkanlık yapıyorum yeri geldiği zaman hademelik de yaparım. Burada önemli olan rıza makamında işlerde ki dönenmenin anlamıdır. Burada hizmetler büyüğü küçüğü aramaz.”  

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise açılış programında yaptığı açıklamada;

“Bu bölgede ki Abdül Hamit Han’ın halifesi gibi anılan aynı zamanda yüzlerce hocanın yetişmesine ve mekteplerin açılmasına vesile olan bu kıymetli alimiz döneminde yetiştirilen hocalar tarafından denizler kadar ilime sahip olduğu belirtilmiştir. Bundan dolayı da kendisine Bahri unvanı verilmiştir. Böyle bir kıymetli alimin bu bölgede yetişmiş olması bizim için önemli ve kıymetlidir. Bu değerli zatımızın isminin yaşatılması geleceğe yaptığı hizmetlerinde aktarılması açısından bölgemizde özellikle Yusuf Bahri Hafızlık İmam Hatip lisemiz var. Bu hayırlı işler içeresinde mevlam  bana da bulunmayı nasip etmiş.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-