eskort samsun

ÜNYENETHABER

İBRAHİM HAKAN GÜN SEMİNERLERE DEVAM EDİYOR

İBRAHİM HAKAN GÜN SEMİNERLERE DEVAM EDİYOR
17 Haziran 2021 - 10:39

Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün, düzenlediği seminer ve eğitimlerle öğrenci, öğretmen, veli ve üreticilere organik tarım ve üretimi anlatıyor.

Gün, çalışmaları kapsamında Akkuş’ta kadınlara yönelik, kooperatifleşme ve kadın kooperatifi konusunda bilgilendirmede bulundu.

Ünye Anaokulun’daki öğrencilerle bir araya gelen Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün, tarım ve üretim bilincinin öğrencilerde erken yaşlardan itibaren oluşması için öğrenci, öğretmen ve velilere ‘Gıda Güvenliği Ve Sürdürülebilirlik’ konulu seminer verdi.

İbrahim Hakan Gün daha sonra Akkuş’ta Halk eğitim kurslarına katılan bayanlara yönelik kooperatifçilik bilincinin artırılması için “Kadınlar için kooperatifçilik” konulu eğitim semineri düzenledi.

Kooperatifleşmenin üretim için önemine değinen Gün, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destekleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunup bayanların merak ettiği soruları cevapladı.

Düzenlediği programlarla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün açıklamasında şunları kaydetti;

Eğitim erken yaşlardan itibaren verilmeli

“Ünye Anaokulunda öğretmen ve velilerimize yönelik Sürdürülebilirlik Ve Gıda Güvenliği konulu eğitim semineri gerçekleştirdik. Yine öğrencilerimize farklı okullarda zaman zaman organik tarım ve üretim ile ilgili eğitimler düzenliyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Öğrencilerimize üretim bilincini ne kadar erken verip, bu şekilde yetiştirirsek gelecek nesiller için çok önemli bir işi başarmış oluruz.”

Akkuş’ta düzenledikleri programla ilgili bilgi veren Gün açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Akkuş’ta ilk olarak Halk Eğitim Merkezinde daha da sonra Kertil Sosyal Tesislerinde Halk Eğitim Kurslarına katılan bayanlara yönelik kooperatifçilik bilincinin gelişmesi ile ilgili eğitim semineri düzenledik. Çünkü Akkuş’ta henüz bir kooperatifimiz yok. Bu etkinliğe Giresun TKDK İl Koordinatörü  Serdar  Kurşun bey  katıldı. Ayrıca sürekli birlikte çalıştığımız Demet Öztürk hanımı da konuk ettik. Halk Eğitimdeki seminerde kooperatifçilik nedir, kadın kooperatifçiliğin önemi nedir bunlardan bahsettik. Demet Öztürk  yaptığı ürünleri getirdi.  Erişte, fındıklı ürünler, fındık ezmeli kuru baklava gibi ürünleri nasıl ürettiğini, bunların marka tasarımını nasıl aldığını anlattı.  Demet Hanım gibi rol modeli Akkuş’taki  kadın üreticilerin ayaklarına kadar getirmiş olduk. Çok yararlı oldu.“

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-