eskort samsun

ÜNYENETHABER

TAVLI’YA VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASI

TAVLI’YA VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASI
23 Haziran 2021 - 18:33

31 Mart Yerel Seçimlerinde olaylı şekilde belediye başkanı olan Hüseyin Tavlı’nın ulusal gündeme Sedat Peker ile olan ilişkisinin düşmesinin adından yeni bir suçlama gündeme bomba gibi düştü.

Yaptığımız araştırmalara göre dönemin Ak Parti İl Meclis Üyesi görevinde bulunan Hüseyin Tavlı’nın maliye ile de sıkıntılar yaşadığı bilgisine ulaştık.

Aynı zamanda fındık tüccarlığı da yapan Hüseyin Tavlı, 2009 yılında maliye tarafından, Kod 1: Sahte Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge (SMİYB )düzenlediği vergi inceleme raporu ile tespit edilen mükellefler ile bunların ortakları ve kanuni temsilcilerinin kurdukları veya ortak oldukları şirketlerin vergi kaçırmasıyla ilgili suçlandı.

Edinilen bilgiler arasında Maliye Bakanlığı’nın Kod:1 suçlamasında 9 Trilyon vergi kaçırıldığı ve bu olayın kapanması için Ünyeli bir bürokrat ve dönemin Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin’in aracılık ettiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı Mali Destek ve Müdürü Mahmut Kazan’ın 9 Trilyonluk vergi kaçakçılığının ört pas olayında aracılık ettiği iddia edilirken aynı zamanda bu kişinin Ünyeli ve Hüseyin Tavlı’nın akrabası olduğu da elimize ulaşan iddialar arasında.

Daha önce yaralama olayına karışmak, FETÖ Terör Örgütüne iltisaklı olmak, çete lideri Sedat Peker aracılığıyla şantaj ve tehdit olaylarında adının geçmesi gibi olaylarla gündeme gelen Hüseyin Tavlı’nın en son 9 Trilyon’luk vergi kaçakçılığını ört pas olayında da yer almasının ardından sessizliğini koruyup korumayacağı merak konusu oldu.

Objektif yayın anlayışımız gereği haberde konu geçen kişi ve kurumların cevap hakları tarafımızda saklıdır. İstenildiğinde taraflarınca kullanılabilir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-