eskort samsun

ÜNYENETHABER

SARIHALİL SAKİNLERİ TAVLI”YA İSYAN ETTİ

SARIHALİL SAKİNLERİ TAVLI”YA İSYAN ETTİ
06 Temmuz 2021 - 0:52

Ünye’nin Sarıhalil Mahallesinin sokak ve yollarının hizmete ihtiyacı olduğunu dile getiren mahalle sakini Mehmet Öztürk, kameralarımıza yaptığı açıklamada yetkililere seslendi.

Mahallenin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini belirten Mehmet Öztürk yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu;

“İlimiz Ordu 2014 yıllarında Büyükşehir oldu. Buna sevindik. Köyümüz köy statüsünden çıkıp mahalle olacak. Çöplerimiz toplanacak yallarımız sıcak asfalta dönüşecek. Ünye’nin merkez mahallesinde, Ordu’nun merkez mahallesinde ne varsa bizde de aynısı olacak ümidini taşıdık. Ancak aylar geçti yıllar geçti çöp toplama dışında bir hizmet göremedik.

Şu anda ise bir asfaltlama çalışmasına şahidiz. Yetkililer bu asfaltın sıcak asfalt olduğunu lanse ettiler. Ancak işi biraz irdelediğimizde yapılan çalışmanın sıcak asfalt çalışması olmadığını gördük. İşte biz bu çalışmaya itiraz ediyoruz. Çünkü bundan 15 yıl önce bu tip asfalt çalışması yapıldı. Ancak iki yıl sonra yollar köstebek yuvasına döndü. Yoldan bir araç geçtiğinde, bir kamyon geçtiğinde havaya adeta bir toz bulutu kalkmakta. Biz böyle bir asfalt istemiyoruz. Biz Ünye’nin Keş köyünde, Yavi köyünde nasıl sıcak asfalt yapıldı ise bizim yolumuzun da sıcak asfalt olmasını istiyoruz.

Bizim Ünye Erenyurt güzergahı bahsettiğim mahallerden daha mi önemsiz. Erenyurt bir zamanlar belde idi. İkizce, Çaybaşı ne ise burası da aynı. Belki ileride bir yasa değişikliği ile ilçe olacak. Bu yüzden biz bu yolun cezaevinden Gölceğiz’e kadar ki bölümüne yapılan sıcak asfaltın devamını istiyoruz.

Fısıltı gazetesinden bazı söylentiler duyuyoruz. Ülke neredeyse savaş halinde, bütçe yok. Gücümüz ancak bu kadarına yetiyor. Yok efendim daha önceki dönemde bu yol Ağideresi’ne satıldı. Ağidere muhtarı ile Ünye Belediye Başkanı akraba. Bu yol o tarafa kaydırıldı. Biz bunların doğru olamadığına inanmak istiyoruz.

Kıymetli vatandaşlar iki nokta arasından bir doğru çizgi geçer. Diğer çizgiler doğru çizgi değil yanı doğru çizgidir. Ünye Erenyurt güzergahı ise Erenyurt merkezinden Kulice, Şerefiye, Çarşık, Yukarımeşe yerleşkesinden geçer. Bugün itibari ile bu güzergahın dışında daha kısa bir yol yoktur. Bu güzergahın dışında bir arayışa girmek haksızlıktır zulümdür.

Biz mahalle sakinleri olarak buradan etkili ve yetkili kişilere sesleniyoruz. Bu yol çalışmasını sıcak asfalta dönüştürün. Yöre halkı olarak alevisi sünnisi ile Ak Partilisi CHP’lisi ile, MHP’lisi Saadet Parti’lisi ile biz aynı yörenin insanlarıyız. Cenazelerimizde, düğünlerimizde biriz. Üzüntümüzü ve sevincimizi birlikte paylaşıyoruz. Ödenek yok, bu yol önceki dönemde satıldı. Mazeretini kabul etmiyoruz. Tekraren haykırıyoruz bu ülke, bu belediye bu yolu sıcak asfalt yapmaya muktedirdir.

Buradan hiçbir art niyet beslemeden, politika yapmada, özellikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler Beye, Yol İşleri Başkanlığına, Ünye Belediye Başkanına, Erenyurt, Sarıhalil, Ağıdere muhtarlarına sesleniyorum. Hep birlikte el birliği ile güç birliği ile gönül birliği ile bu yolumuzu sıcak asfalta dönüştürerek gelecek nesillerimize, yavrularımıza güzel bir miras bırakalım.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-