eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA İLK DEFA GÖRÜLDÜ KORUMA ALTINA ALINDI

ORDU’DA İLK DEFA GÖRÜLDÜ KORUMA ALTINA ALINDI
10 Eylül 2021 - 14:10

Ordu’nun Ünye İlçesi Gölevi  Mahallesi’nde bulunan  Bataklık SuYelvesi  (Porzana parva  )  Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’nce tedavisi yapılmak üzere koruma altına alındı.

Ünye İlçesi Gölevi Mahallesinde duyarlı vatandaş  Fatih Gedik akşam saatlerinde evinin balkonunda uçamayacak halde türünün ne olduğunu bilmediği bir kuş buldu .Kuşu Bir kutu içine alarak  muhafaza altına aldı.Daha sonra durumu 112 acil çağrı merkezine ihbar etti.

Muhafaza altına alınan kuş 112 Acil Çağrı Merkezinin yönlendirmesi ile Doğa Koruma Milli Parklar Ünye Şefliği Ekiplerince  teslim alındı.

DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım Tarafından  türünün   bölgemizde nadir görünen Bataklık Su Yelvesi  (Porzana parva  ) olduğunu tespit edilen kuş bakım ve tedavilerinin tamamlanması için  veteriner hekim kontrolüne alındı.

Bataklık-sulak alanlar ile yoğun bataklık örtüsünün ve sazlıkların olduğu yerlerin kuru kısımlarında yuvalanan Bataklık SuYelvesi  (Porzana parva  ). tedavi-bakım – rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-