eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN DİKTEPE BELEDİYE DÜKKANLARININ SGK’ya SATIŞI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

BAŞKAN DİKTEPE BELEDİYE DÜKKANLARININ SGK’ya SATIŞI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
28 Eylül 2021 - 13:31

Ünye Kent Konseyi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir, Ünye Büyük Camii yanında yer alan belediye dükkanlarının ve arsalarının SGK’ya Satışı ile ilgili karar hakkında açıklama yaptı.

Başkan Sevindik Diktepe Demir açıklamasında Ünye kentinin ihtiyaçlarına göre yeniden gözden geçirilmesini belirtti.

 Ünye Kent Konseyi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir yaptığı açıklamada şu sözleri ifade etti;

“Ünye Büyük Caminin yanında bulunan Kaledere Mahallesi, 90 ada-18 ve 32 nolu parsel alanlarının üzerindeki mevcut dükkanlar ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin SGK ya olan borçlarına karşılık, SGK ya satılacağı yönünde yerel basında haberler yer almakta ve kamuoyunda konuşulmaktadır.

Ünye Belediyesi tarafından 30-35 yıl önce yapılan ve kente hizmet eden Belediye Dükkanları ve arsaları kamu arazisi olması, ulaşılabilirlik ve konumu itibari ile değeri ve önemi her gün daha da artmaktadır. Mülkiyeti Ünye Belediyesine ait iken, Ordu ilinin Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle, yasa gereği Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçmiştir. Bugüne kadar kente hizmet veren ve belli bir ücret karşılığı kiralanan Belediye Dükkanları, zamanla mimari yapısı, inşaat kalitesi ve işlevi açısından değerini kaybetmiş, yenilenmesi gereken bir yapı niteliği kazanmıştır. Çeşitli zamanlarda Ünye Belediyesi tarafından ve en son Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Tasarım projeleri hazırlanmış, ancak uygulamaya geçilmemiştir. Ünye Kamuoyunda bu alanda Kentsel Dönüşüm projesi yapılacağı yönünde oldukça yüksek beklenti vardır. Hazırlanacak Kentsel Dönüşüm ya da Tasarım projesinde ticari dükkanlarla beraber Ünye kent merkezinin de sorunu ve ihtiyacı olan yeşil alan ve otopark gibi sorunlarında, bu alanda kısmen de olsa çözüleceği beklentisi de yüksektir.

Ünye Kent Konseyi olarak; Ünye Kamuoyunda kent merkezinin sorunlarına yönelik proje beklentilerine rağmen, Ünye Kent merkezindeki otopark ve yeşil alan eksikliği sorunlarının dikkate alınarak, dükkan ihtiyacını da çözen Kentsel Tasarım projesinin hazırlanması gerektiği, ilgili parsel alanlarının satılmadan Ordu Büyükşehir Belediyesinin yani kamunun elinde kalması gerekliliği nedenleri ile, Ordu Büyükşehir Belediyesinin SGK ya olan borçlarına karşılık SGK ya satılacağı yönünde karar ve düşünceleri konusunun, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar gözden geçirilerek vazgeçilmesi gerektiği düşünce ve kanaatindeyiz.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-