eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

ÜNYE’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
19 Ekim 2021 - 11:54

Vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören ve mahalle sakinlerinin sesi olan muhtarların günü Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam etti.

Törende konuşan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan,” 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında daha sonra Anadolu’da Kastamonu Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesesi 192 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Bu müessese Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan birisidir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Bizler 85 mahalle olarak bir aileyiz. Mahalle sakinlerimiz için mesai kavramı gözetmeden gece gündüz çalışıyoruz. İlimiz ve ilçemizdeki tüm kurumlarla koordinasyon ve uyum içerisinde vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Muhtar Demokrasinin Temel Taşıdır”. Bugünü bizlere muhtarlar günü olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Gazi meclisimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Düzenlenen törene ayrıca Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İlçe Sağlık Müdürü Sinan Dinçer Ayyıldız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferda Yıldırım, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ve Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral katıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-