eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE ÇİMENTO 7 YILLIK PROJEYİ NEDEN UYGULAMIYOR?

ÜNYE ÇİMENTO 7 YILLIK PROJEYİ NEDEN UYGULAMIYOR?
03 Şubat 2022 - 3:09

1969 yılından bugüne Ünye’de faaliyet gösteren  Ünye Çimento’nun açmış olduğu ocakların daha sonradan rehabilite edilerek tekrar tabiata kazandırılması için 2015 yılında yaptığı çalışmanın akıbetinin belli olmaması kamuoyunda tepki ile karşılandı.

Mutalar Hammadde Ocağı Mücavirinde Bulunan Heyelanlı Alanın Rehabilitasyon Faaliyetleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesine hazırlanan proje Ünye Çimento’nun resmi sitesinde yayınlanırken son durumu ne olduğu bilinmiyor.

Ünye Çimento’nun sitesinde yayınlanan Mutalar Ham Madde Ocağı ile ilgili açıklama şöyle;

“Fabrikamıza uzun yıllardır hizmet eden Mutalar Ocağında işletme faaliyetleri sırasında ortaya çıkan suyun neden olduğu heyelan neticesinde, oluşan tahribatın giderilip doğal bitki örtüsünün yeniden kazandırılması ve görsel iyileşmenin sağlanması amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Orman Mühendislikleri Bölümlerine hazırlatılan raporla doğrultusunda 3 aşamalı bir çalışma süreci başlatılmıştır.

İlk aşamada, ocak üzerinde kayma nedeniyle bozulan ve akmaya devam eden kilin ortamdan alınarak stabilitenin sağlanması, ikinci aşamada son basamaktaki yüksek kalker aynasının kademelendirilmesi ve uygun basamakların oluşturulması, son aşamada ise akan kille dolu materyalin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir.

Rehabilitasyon çalışmaları, 2/3 oranında tamamlanmış olup 2016 yıl sonuna kadar çalışmaların bitirilip 2017 yılı ilk baharında rehabilitasyon sahasının suni tohumlama (hydroseeding) metodu ile tamamen yeşillendirilmesi öngörülmektedir.”

Yukarıda yapılan açıklama ve projenin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen buranın rehabilitasyonu ile ilgili nelerin yapıldığı sorulduğunda Ünye Çimento sessizliği devam ediyor.

Kamuoyun tepkisini çeken bu olay karşısında Ünye Çimento’nun yetkililerinin ne kadar daha sessiz kalacakları merak ediliyor.

ÜNYE ÇİMENTONUN RESMİ STESİNDE ALAN REHABİLİTASYON AÇIKLAMASI

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-