eskort samsun

ÜNYENETHABER

100 Yıl Sonra İstiklal Madalyasını Alacak

100 Yıl Sonra İstiklal Madalyasını Alacak
06 Haziran 2022 - 1:40

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan dedesi ‘Er Ali’ adına savaşın ardından 100 yıl sonra İstiklal Madalyası alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre kayıtlarda “Rize – Hüseyin oğlu 1315 (1899) doğumlu Berber Oğulları’ndan Er Ali, Kafkas Alayı 11. Tabur, 1. Akıncı Müfrezesi ve Milli Ordu Kuruluşu Birliği, 17.07.1337’de (1921) Nasulçal Muharebesi’nde Şehit” şeklinde ismi geçen şehidin mirasçısı Ünye’de ikamet eden Dr. Ali Coşkun olarak belirlendi.

Uzm. Dr. Ali Coşkun, dedesinin de kabir yeri olarak temsil edilen Kütahya’nın Gazi Tepesi Nasuhçal Tepesi’ne gitti. Ailesiyle birlikte buradaki temsili mezarları ziyaret eden Coşkun, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu, buraya Türk bayrağı dikti.

Dedesinin İstiklal Harbi’nde şehit olduğunu bildiğini ancak bunu kayıtlardan tespit etmek için yıllarca çabaladığını söyleyen Dr. Ali Coşkun,” Şehit dedem ve Şehit dedelerimiz 3. Kafkas Tümeni Rize’den yola çıkmışlar Trabzon’da vapura binmişler Düzce’nin Akçakoca limanına gelmişler, oradan yürüyerek Eskişehir’e oradan da yine yürüyerek Kütahya Nasuhçal tepesine , mevzilenmişler ve şehit olma sırasını beklemişler.

İnşallah en kısa zamanda da ailemizin göğsümüzde gururla taşıyacağımız en büyük hediye olan madalyayı gururla taşıyacağız” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-