eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kent Konseyinden Başkan Güler’e Durugöl teşekkürü

Kent Konseyinden Başkan Güler’e Durugöl teşekkürü
01 Temmuz 2022 - 1:55

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 110 bin imzanın toplandığı ve uzun süredir Ordu gündemini meşgul eden Durugöl arazinde yapılan değişikliğin müjdesini verdi.

Durugöl arazisi ile 18 aydır gündemini koruyan Revizyon İmar Planı Belediye meclisinden geçti.  Kent Konseyinin de dahil olduğu imza kampanyasına kulak veren şehrin hassasiyetine duyarlılık gösterilmesi sevinçle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, imar planının onaylanmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Altınordu’da yaşanan konut sıkıntısının kira artışlarını beraberinde getirdiğini belirten Aydın, “Altınordu’muzun başta imar sorununun uzun bir tartışmalardan sonra nihayete kavuşması iyi oldu. İnşaat sektörümüze yeniden bir canlılık geleceği muhakkaktır” dedi.

Bunun yanı sıra kamouyunda en çok tartışılan konulardan birinin de durugöl arazisinin yüksek katlı imara açılması olduğunu hatırlatan Aydın, “Bu konuda seçim beyannamesinde bu sorunu çözeceğim diyen büyükşehir belediye başkanımız bizleri yanıltmadı sözünde durdu. Başkanımıza ve ekibine teşekkür etmek hem konseyimiz adına hem de şansım adına bir borç oldu bugün bu teşekkür borcunu yerine getirmenin haklı demecini vermekten de mutluyum” diye konuştu.

ATOM KARINCALAR SESSİZ DEVRİM YAPAR

Aydın şöyle devam etti: ”Büyükşehir Belediye Başkanımızı öğrencilik yıllarımdan beri tanırım. Sesini hiç yükselmedi sözünü yükseltti. Merkezi yönetimlerden sonra yerel yönetimde başarılı olmak hakikaten zordur. Ama Sayın Bakan yeni bir yerel yönetim modelini ilmek ilmek işliyor. Düşünelim üretelim ve yarışalım diyerek sosyal belediyeciliğin öncülerinden oldu. Karadeniz’de içine kapanan ve hep takipte kalan ilimiz artık takip ediliyor. Kent Konseyi olarak bizler bu konularda Belediyemize omuz vermeye devam edeceğiz. Elbette eleştireceğiz, katılmadığımız konular olacak; işte kent konseyi de bunun için var. İstemezük diye eylemcilik yerine karşı tez oluşturmak, farklı kesimlerin ortak alanını harmanlayarak projelendirip kendilerine sunmak gibi bir misyonda devam edeceğiz”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-