eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’ye Rüzgar Enerji Santrali

Ünye’ye Rüzgar Enerji Santrali
05 Temmuz 2022 - 17:26
Ünye Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında toplamda 8 gündem maddesi mecliste görüşüldü.
Ünye Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın yoğun programından dolayı Fıransa’da olmasından ötürü Ünye Belediye Meclis Başkanvekili Orhan Gürel’in Başkanlığı’nda Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
8 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında görüşülen maddelerin arasında Ünye’ye Rüzgar Enerji Santralinin yapılması, temizlik işleri müdürlüğüne üç teker motor alınması, rahvan at yarışlarına verilecek destekler gündeme ilişkin maddelerde yer aldı.
“Rüzgar Enerji Santrali”
Meclis gündeminde Ordu Büyükşehir Belediyesi İştiraki OREN A.Ş. tarafından yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında yürütülen rüzgâr enerji santrali yatırımı için çalışmalarını yapılabilmesine esas olmak üzere Ünye Belediye Başkanlığı ile OREN A.Ş. arasında protokol imzalanabilmesi için Ünye Belediye Başkanı Hüseyin TAVLI ‘ya yetki verilmesi talebi” görüşülerek toplantıda kabul edildi.
“Temizlik İşleri Müdürlüğüne Motosiklet Alınacak”
Ünye Belediyesi meclis gündeminde Temizlik İşleri Müdürlüğünün araçlarının giremediği sahil, mesire alanı, piknik alanı gibi yerlerdeki çöpleri kısa zamanda toplamak ve temizlemek için Üç Tekerli Motosiklete alımı talebi görüşülerek mecliste onaylandı.
“Ünye Belediyesinden Rahvan At Yarışlarına Destek”
Ünye Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Yağlı Güreşler ile Rahvan At Yarışlarında dereceye girecek olanlara verilecek ola ödül miktarına ilişkin Plan Ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesiyle birlikte at yarışları ve güreşlerde birincilere verilecek ödüller meclisten geçerek kabul edildi.
“İçkili Yerler Krokisi”
Meclis gündeminin dördüncü maddesinde Hamidiye Mahallesi Çakmakçı Sokak No:4 sayılı adreste 188 ada 28 parsel üzerinde bulunan yerin Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından “İçkili Yerler Krokisi” içerisine dâhil edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
“Ulusal Marketlere Yeni Ücret”
Türkiye’de bulunan ulusal marketlere yeni iş yeri için alınan ücretin yeniden belirlenmesi kararı oy birliği ile kabul edildi.
“Yangın Merdiveni Yönetmeliği Görüşüldü”
Ünye Belediyesi Temmuz ayı meclis gündemine ilişkin olarak İmar Komisyonuna Havale Olunan “31.12.2017 Tarihinden Önce Yapılmış Yurt, Pansiyon Vb. Umumi İşletmeler Olarak Kullanılan Binalarda Yangın Güvenlik Şartlarınının Sağlanması Amacıyla Mevcut Yapılara Çekme Mesafesi İçerisinde Kalmak Kaydı İle Arka Bahçe Ve Yan Bahçe Giriş Çıkışlarına Engel Olmayacak Şekilde İlgili Yönetmeliğe Uygun Demir/Çelik Konstrüksiyon Yangın Merdiveni yapılabilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.
Mecliste İmar Düzenlemesi Konuşuldu
Ünye Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında imar düzenlemesine ilişkin gündem maddelerinde konuşuldu. Gündem maddelerinde İmar komisyonuna havale olunan, Atatürk Mahallesi 642 ada 126 numaralı parselin bulunduğu alanda Otopark arazi kullanım kararının 2018 revizyon imar planı öncesi haline dönüştürülmesi şeklinde imar planı değişikliği talebi ile İmar komisyonuna havale olunan, Çatalpınar Mahallesi 2601 ada 1 numaralı parselin bulunduğu alana ilişkin nazım imar planı kararları doğrultusunda E=0.15, Yençok=2 kat yapılaşma koşullu Akaryakıt + LPG Satış ve Servis İstasyonu arazi kullanım kararının belirlenmesi şeklinde ilave uygulama imar planı talebi görüşülerek meclise sunuldu. Yapılan oylamada imar gündemi ise kabul edildi.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-