eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO BAŞKANI AKAR, ÜYELERİNİ BANKALARA KARŞI SAVUNDU

ÜTSO BAŞKANI AKAR, ÜYELERİNİ BANKALARA KARŞI SAVUNDU
03 Ağustos 2022 - 1:53

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, bankaların yapmış olduğu kredi kullandırma koşullarının iş dünyasını sıkıntıya soktuğunu belirterek, KGF kredisinin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde karlılık oranlarının en yüksek olduğu bankaların uyguladığı tavrı eleştiren ÜTSO Başkanı İrfan Akar, bankaların kredi kullandırmalarına yönelik yaptığı hamlelerin yanlış olduğunu söyledi.

“KGF kredisinin gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyorum”

İş dünyasını rahatlatacak yeni bir KGF kredisinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Bankalarla gelen bu sorun uzun zamandır süren bir sorundur. Yıllardır bu bankaların tavrı iş dünyasını tedirgin etmektedir. Geçen hafta açıklanan şirket karlılık oranlarında bankalar yine birinci sırada. 20 milyona varan kar açıklanan şu dönemde hala bunların bu memnuniyetsizliklerini anlamış değiliz. Bizlerde zaten bunu TOBB başkanımıza ilettik. Başkanımızda bununla ilgili bir bildiri yayınladı.

Bankalara kredi ulaştırmakta zorlanıyoruz. Yüksek fiyatlandırmalar zaten mevcut. Buna rağmen bankaların bu tavırlarını da anlamış değiliz. Ben bankaları insafa davet etmek istiyorum. Dün ayın son günüydü ve bir sürü şikayet aldık. Devlet bankaları dahil dün kredileri kullandırmadılar ve hesaplara geçip paraları almadılar. Bunu  anlamış değiliz. Türkiye’nin en yüksek kar elde eden bankaların bu tavrı bizleri üzüyor. Bu hamleleri iş dünyasını zora sokuyor. Bankalar zora girerse iş dünyası da zora girer. Bu kadar yüksek karlılık sağlayan kuruluşların eziyet etmesini anlamış değiliz. Bunun bir an önce toparlanması gerektiğini düşünüyorum. KGF kredisinin tekrar harekete geçmesini ümit ediyorum. Bu yüzden çok acil olarak bu KGF kredisinin gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-