eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kokuroğlu: “Bu Kanun Piyasadaki Şişmenin Önüne Geçmek İçindir”

Kokuroğlu: “Bu Kanun Piyasadaki Şişmenin Önüne Geçmek İçindir”
10 Ağustos 2022 - 1:20

Ticaret Bakanlığı tarafından taşıt alımlarında uygulanacak durumun 6 ay satışına sınırlandırılma getirmesini kapsayan kanunu Ünye Oto Galericiler Derneği Başkan Hüseyin Kokuroğlu ve Başkan Yardımcısı Salim Palabıyık Değerlendirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya konulan araçların 6 ay ve 5 bin kilometre kısıtlaması yürürlüğe girdi. Buna göre şirket ve bayileri kapsayacak düzenleme ile fırsatçıların ve yatırım amaçlı araç alanların önüne geçilmesi hedefleniyor.

“Piyasadaki Şişmenin Önüne Geçmek Hedefleniyor”

Bakanlığın uygulamaya koyacağı düzenlemeyi açıklayan Ünye Galericiler Derneği Başkanı Hüseyin Kokuroğlu, “Bu ticarette dengeleri sağlamak amacıyla yapılan girişimlerdir. Bu olay bayiden çıkan arabanın hemen piyasaya sürülmeyip, oradaki şişkinliğin önüne geçmek adına yapılan bir durumdur. Bu iyimidir kötümüdür ileride göreceğiz. Tabi bu kanun iyide olabilir. Bu olgunun aslında piyasa üzerinden bakmak lazım. Bu işe galerici esnafı veya galerici yapıyormuş gibi bakmak yanlıştır. Onun dışında bununla alakalı yapılması gereken dışarıdan araç alan ve muhafaza eden arından daha sonra satışa çıkaranları muhafaza altına alınması gayet güzeldir” dedi.

“Devletimiz Elinden Geleni Yapıyor Ancak Yeterli Değil”

Kaçak satışlara yönelik devletim denetimlerinin devam ettiğini ve yinede yetersiz kaldığını söyleyen Kokuroğlu, “Kaçak satışlarda bizlerde sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar artık yatırım amaçlı alıp satıyor ancak bu galerici ve vergisini veren esnafların ticaretini etkilemektedir. Bu bize zarar veriyor. Çünkü vergisi dükkan kirası olmadığı için üç beş alacakları kar onları daha da teşvik ediyor. Ama devletimiz bununla ilgili bir sınırlandırma yaptı. Bir kişi üç araç. Ancak akraba olarak herkes kendi adına bir araç aldığı için bu durumda ortadan kalkmış oluyor. Denetleme olayında ise devletimiz elinden geleni yapıyor ancak yinede çok olarak bu işi arka planda devam ettirenler var. Gün geçtikçe bu durum sürekli bize zarar veriyor” şeklinde konuştu.

“Fındık Ayı Hareketlilik Ayıdır”

Fındık ayı nedeniyle bir çok vatandaşın yatırım ve planlama açısından araç alacağını söyleyen Ünye Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Salim Palabıyık ise, “Fındık sezonunu başlamasıyla vatandaşlarımız yatırım olarak mutlaka araç alacaktır. Tabi buda piyasada bir hareketlilik kazandıracaktır. İnsanlarda aslında şu var. Aracı eskiden kullanmak amacıyla alırdık ama şimdi genelde yatırım olarak alıyoruz. Buda bölgede fındıkla ilişkilendirdiğimizde yatırım amaçlı alıcıları görebiliriz” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-