eskort samsun

ÜNYENETHABER

ŞENTÜRK; “ŞİMDİ MİLLİLİĞİNİZİ GÖSTERİN”

ŞENTÜRK; “ŞİMDİ MİLLİLİĞİNİZİ GÖSTERİN”
11 Ağustos 2022 - 10:51

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, fındıkta serbest piyasaya seslenerek, fiyatın aşağı çekilmesine gayret gösterileceğine makul bir rakamla sezonu açmalarını ve tüccar, manav ile sanayicinin şimdi ne kadar milli olduklarını ispat etmeleri gerektiği bir dönemde olunduğunu söyledi.

Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada; “Son günlerde aldığımız duyumlara göre Ordu’da tüccar ve manavın 52 Liranın çok altında fındık alabileceğinin çok zor olduğu konuşuluyor. Sanayicinin açıklayacağı fiyatı şimdiden kestiremeyen tüccar ve manav esnaflarının sıkıntılı bir sürece girdiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Her zaman yerli ve milli olduklarını altını çizerek kamuoyu ile paylaşan bu sektöre tavsiyem o dur ki, şimdi sizin de ne kadar milli olduğunuzu ispatlama sürecindesiniz. Fiyatı en az 50 Liradan açıklarsanız hem siz hem de üretici bu manada mağdur olmaz. Şimdi milliğinizi gösterin” dedi.

Başkan Şentürk, açıklamasının devamında; “Artık sezonun içerisindeyiz. Herkes bağında bahçesinde fındık toplamaya başladı. Serbest piyasanın bugünlerde fiyat konusunda ki tedirginliğine bir anlam veremiyoruz. Gurbetten gelenler ve emanete bırakmak zorunda olanları tahmin ettiğimizde piyasa bu üreticilerimizin ürünlerini yok pahasına almaması kanaatindeyiz.

İzin süreleri kısıtlı olan üreticilerimiz, bir, iki liranın hesabını yapmadan tüccara ve manava fındığını bırakabilir. Yani serbest piyasa 50 liradan tabelayı açarsa makul olur, zarar da etmez. İlerleyen süreçte zaten fındık fiyatlarının yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bu vesile ile üreticinin de, tüccar, manav ve sanayicinin de zarar etmeyeceği bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Yevmiye ve işçilik giderlerinin de herkesin kafasına göre yapmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Şentürk; “Bu husus oldukça önemli. Ben buradan yetkili ve ilgili makamları özellikle denetim noktasında göreve davet ediyorum. Üreteni de, emekçiyi de mağdur edecek her türlü gelişmenin önüne geçmelerini bekliyoruz. Bu konunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-