eskort samsun

ÜNYENETHABER

GEZİ PROGRAMINA BİR TEPKİ DE BERKAY TORUNOĞLU’NDAN GELDİ!

GEZİ PROGRAMINA BİR TEPKİ DE BERKAY TORUNOĞLU’NDAN GELDİ!
11 Ağustos 2022 - 12:30

İYİ Parti Ünye İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Berkay TORUNOĞLU Ordu Valiliği tarafından hazırlanan Gezi Programına Ünye’nin dahil edilmemesiyle ilgili tepkisini dile getirdi.

Torunoğlu’nun açıklaması şöyle;

“Ünye Kamuoyunu yıllardır rahatsız eden hususlardan bir tanesi; Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırım planında Ünye’mize hakettiği ölçüde yer verilmemesi ve bu şekliyle üvey evlat muamelesi görmesiydi. Ünye’de STK’lar ve Siyasi Partiler bu konuda bir düzenleme beklerken Ordu Valiliğinin koordinasyonunda, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği ve Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajans’nın (TGA) katkılarıyla 10-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenen gezi programında Ünye’ye yer verilmemesini esefle kınıyoruz.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanlığı olarak; Ordu İlinin İklimsel özellikleri, Coğrafi konumu,  Kültür ve Tarihi Değerleri dikkate alındığında, Turizm gelirlerinin potansiyelinin çok altında kaldığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Ordu İlinin bir bütün olarak değerlendirildiği; Ünye’nin, İkizce’nin, Akkuş’un, Fatsa’nın, Perşembe’nin, Altınordu’nun kendi özellikleri dikkate alınarak dahil edildiği; 19 ilçeyi kapsayan bir ‘Turizm Master Planının’ uygulamaya konulması gerekirken sadece dört ilçenin yer aldığı bir gezi programı amacını yansıtmayacağı gibi hizmette adalet ve eşitlik prensibinin de ihlali niteliği taşıyacaktır.

Ünye’miz bölgemizin en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğu gibi; Türkiye genelinde Karadeniz’in incisi lakabına haiz olmuş ve Dünya ölçeğinden bakıldığında ise ‘Güneşin Denizden Doğup Denizden Battığı’ bilinen 3 (üç) yerden birisidir. Tüm bu özellikler dikkate alındığında Ünye’siz bir turizm planlaması büyük bir yönetim zafiyeti olduğu gibi bölge Turizmi açısından da ciddi kayıplara sebebiyet verecektir.

Bu nedenle; İYİ Parti olarak her türlü bölgeciliğin bir kenara bırakıldığı, Ordu’yu bir bütün olarak gören yönetimsel yaklaşımların ön plana çıkarıldığı, liyakat ve ehliyet sahibi kişilerce hazırlanmış bir ‘ Turizm Master Planına’ ihtiyaç olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Ünye’yi gezi planı dışında bırakan yönetim anlayışının da ivedilikle sorgulanmasını, Ünye’ye hakettiği değerin verilmesini ve yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde ‘Büyük Şehir, Bütün Şehir’ söylemlerinin sadece bir edebi söylem olarak kalacağının, konu hizmet etmek olduğunda Ünye’nin 2. Plana itildiği gerçeğinin pekişmiş olacağının ve Ünye Kamuoyunun endişelerinin de ne derece haklı olduğunun bir başka göstergesi olarak algılanacağının anlaşılmasını isteriz.” Dedi.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-