eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de İlk: Harmandan Kurutmaya Tesis: İş Gücü Oranını Fındığa Yansıttı

Ünye’de İlk: Harmandan Kurutmaya Tesis: İş Gücü Oranını Fındığa Yansıttı
13 Ağustos 2022 - 7:00

 

Ünye’de ilk defa harmandan fındığa tesis kuran girişimci Sinan Çelik, üreticilerin getirdiği fındığı kurutma tesisini ilçeye kazandırdı.

Özellikle harman sezonunda vatandaşların yağmur ve farklı durumlarda fındıklarının kurutulmasını sağlayan tesisi Ünye’ye kazandıran girişimci Sinan Çelik, üreticileri kolaylaştıran tesis kurdu. Kendi maliyetiyle iki yıl önce Ünye’ye kazandırdığı kurutma tesisini, harmandan gelen fındık tesisiyle taçlandıran Çelik, şimdilerde ise 4 tonluk harman kurutma makinesiyle üreticilerin de yüzünü güldürdü.

“Amacımız Fındığa Değer Katmak”

Karadeniz Bölgesi’nde fındık üreticilerinin maliyetleri düşürmesi ve yaşanılan hava koşullarında üreticilere de katkı sunacağını söyleyen Sinan Çelik, “ Yaklaşık 2 senedir kavurma tesisi kurdum. Şimdi yenilik olarak kurutma tesisi açtım. Şimdide bunu yapmamın nedeni üreticinin fındığının değerinin azalmamasını sağlamaktır. Tabi bunun dışında zamanla savaşıyoruz. Devamlı bölgemizde işçi sıkıntısı var. Bizde harmanda bu zaman olayı olmadan Türk Standartları Enstitüsü belgeli ürünlerimizi kazandırdık. En azından bu bölgemizde ilçemizde böyle bir girişimcilik yaparak katkı sağladık. Sadece vatandaş patozdan çıkar çıkmaz buraya getiriyor ve kuru olarak alıyor. TMO’dan kaç üreticimiz geri döndü yaş fındıktan dolayı. Aslında bizlerde bu soruna katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-